112 עזתים נורו למוות בעת שביקשו לקבל סיוע; 30 אלף נהרגו מתחילת המלחמה

משרד הבריאות ברצועת עזה הודיע הערב (חמישי) כי 112 פלסטינים נהרגו ו-760 נפצעו מאש צה"ל בעת שהמתינו הבוקר למשאיות סיוע הומניטרי בכיכר א-נבולסי שבעיר עזה. עוד נמסר, כי יש גופות נוספות שטרם הוצאו מזירת התקרית. דובר צה"ל הודיע כי עשרות תושבי עזה נפגעו כתוצאה מדוחק ודריסה במהלך "התקהלות אלימה" סביב משאיות סיוע. בצבא הוסיפו "כי במהלך ההתקהלות חלק מהתושבים התקרבו לכוח צה"ל באופן שסיכן את החיילים, ואלה השיבו בירי לעבר ההמון".

ד"ר אשרף אל-קודרה מסר לרשת "אל-ג'זירה": "הצוותים הרפואיים בבית החולים שיפא לא יכולים להתמודד עם היקף הנפגעים ואופי הפגיעות. אנו קוראים להתערבות בינלאומית להפסקת ההשמדה הזאת, ולאפשר הכנסת סיוע הומניטרי ורפואי לצפון הרצועה". על פי נתונים שמסר אתמול משרד הבריאות בעזה, בין ה-7 באוקטובר 2023 ועד אתמול בשעות הבוקר נהרגו בעזה לפחות 29,954 פלסטינים, ו-70,325 פלסטינים נפצעו.

ח"כ עופר כסיף (חד"ש) גינה בחריפות את "הטבח מחריד של עזתים מורעבים בחסות המשך המלחמה". "התמונות מצפון עזה, של מאות אנשים מורעבים נדחקים ונורים למותם הן מחרידות ובלתי נתפסות וחייבות להביא לסיומה המיידי של המלחמה". לדבריו "דם ההרוגים, הנרמסים, הירויים הגוועים ברעב, החולים והפצועים שאינם מקבלים מזור, והפעוטות שמתים מקור ותת תזונה הוא על ידי נתניהו וממשלתו הכהניסטית. אין ולא תהיה הצדקה למלחמה שכל תכליתה הוא המשך קיום ממשלת הזוועות הזו. אין ולא תהייה הצדקה להמשך הטבח והחורבן. הצו המוסרי העליון הוא פדיון השבויים והחטופים ואין בלתו. כל מה שעושה נתניהו הוא הקרבת העזתים, החטופים והחיילים לצורך המשך שלטונו".

יצוין שבכיר באו"ם הזהיר ביום רביעי האחרון כי "מדאיגה במיוחד העלייה החדה בתת־תזונה בקרב ילדים ונשים הרות ומיניקות ברצועת עזה". עוד אמר ראמש רג׳סינגהאם, בישיבה של מועצת הביטחון בניו יורק: "מאז תחילת הסבב הנוכחי של מעשי האיבה בעקבות המתקפות המחרידות שביצע חמאס בישראל ב־7 באוקטובר, הזהיר האו״ם מפני ההשלכות המזיקות האפשריות על חוסר הביטחון התזונתי בעזה, במיוחד עבור אוכלוסייה אשר אחרי 16 שנות מצור חווה מלכתחילה רמה גבוהה של עוני מובנה".

"אנחנו כבר בשלהי פברואר, ובעזה, לפחות 576 אלף בני אדם – רבע מכלל האוכלוסייה – במרחק כפסע מרעב המוני; כשאחד מכל שישה ילדים בני פחות משנתיים בצפון עזה סובל מתת־תזונה חריפה ומדלדול שרירים; וכשלמעשה אוכלוסיית עזה כולה נאלצת להסתמך על כמות מועטה עד כאב של סיוע הומניטרי במזון כדי לשרוד. לרוע המזל, ככל שהתמונה שאנו רואים היום קשה, הידרדרות נוספת היא אפשרית בהחלט. מבצעים צבאיים, חוסר ביטחון והגבלות מחמירות על הכנסה ומשלוח של סחורות חיוניות חיסלו את ייצור המזון", הוסיף רג׳סינגהאם.

לדבריו, מומחים לביטחון תזונתי "מזהירים כי אם תנאים אלה יישארו כפי שהם, החקלאות בצפון עזה עלולה להגיע לקריסה מוחלטת, משום ששדות ונכסים מניבים ניזוקו, נהרסו או שאין אליהם גישה. פקודות פינוי ועקירה חוזרות ונשנות לא הותירו לרבים ברירה אלא לנטוש קרקעות חקלאיות מניבות. מעשי האיבה והמחסור באספקה חיונית, לרבות חשמל, דלק ומים, הקפיאו את ייצור המזון הלכה למעשה. חמש טחנות הקמח, שפעלו בעזה לפני 7 באוקטובר, חדלו לפעול עוד בנובמבר. נזק כבד שנגרם לתשתיות מונע גישה למים, החיונית לייצור מזון ולמניעת תת־תזונה ומחלות."

"הואיל ותושבי עזה אינם יכולים להיעזר בשווקים ובמקורות מזון רגילים אחרים, סיוע הומניטרי במזון הוא כיום מקור הקיום היחיד שלהם. אבל עורמים מכשולים אדירים על הכנסתה לעזה של אספקה בכמות מינימלית. אין מענה נדרש כדי למנוע רעב המוני. סגירת מעברים, הגבלות תנועה חמורות, מניעת גישה, הליכי בידוק מפרכים, תקריות שבהן מעורבים אזרחים נואשים, הפגנות והתפוררות החוק והסדר, הגבלות על תקשורת וציוד מיגון, ונתיבי אספקה בלתי עבירים בשל נזק לכבישים ונפלי תחמושת – כל אלה משבשים את מאמצינו", סיכם רג׳סינגהאם.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/127759