עשרות ארגוני החברה האזרחית וזכויות אדם דורשים להכריז הפסקת אש מייד

עשרות ארגוני חברה אזרחית וארגוני זכויות אדם בישראל, פרסמו אמש (רביעי) קריאה להפסקת אש מיידית ברצועת עזה ולשחרורם המיידי של החטופים המוחזקים בה. "הפסקת אש מיידית תמנע אובדן נוסף של חיי אזרחים ותאפשר גישה של סיוע חיוני לעזה כדי לתת מענה לאסון ההומניטרי חסר-התקדים המתחולל בה", הדגישו.

עוד נאמר בקריאה "במהלך יותר מ-120 ימי מלחמה בעזה בעקבות המתקפה המחרידה של חמאס ב-7 באוקטובר בה נהרגו כ-1,200 ישראלים ואזרחים זרים, אנו עדים למוות והרס בממדים בלתי נתפסים שהמיטו ההפצצות והמצור שהטילה ישראל. על פי נתוני משרד הבריאות הפלסטיני, כ-27,000 בני אדם נהרגו, נפצעו יותר מ-66,000 ואלפים נוספים עדיין קבורים תחת ההריסות. מערכת הבריאות ברצועה הושבתה כמעט כליל כתוצאה מתקיפות צבאיות ומהפסקות חשמל, מהמספר העצום של עובדי רפואה שנהרגו או נעקרו מבתיהם ומהמחסור בתרופות ובציוד רפואי. רק 14 מתוך 36 בתי החולים ברצועה מוסיפים לפעול, באופן חלקי, וגם הם על סף קריסה עקב עומס קיצוני והיעדר אספקה. בכל רחבי הרצועה קיים מחסור במזון ובמי שתייה כך שהאוכלוסייה כולה מצויה בסכנת רעב והתייבשות".

כמו כן, "כ-1.7 מיליון בני אדם – כ-75% מתושבי עזה – נעקרו מבתיהם. במתקנים בהם חוסים העקורים בתנאי מחייה עגומים שוררת צפיפות רבה, וגם בהם ישנו מחסור קיצוני במזון, במים ובמצרכים בסיסיים נוספים. שטחים נרחבים ברצועה אינם ראויים למגורים עוד. אלפי בתים נפגעו קשות או נהרסו כליל בהפצצות ישראליות, ותשתיות אזרחיות קריטיות, מבני ציבור, מוסדות תרבות, אתרי תפילה ואתרי מורשת הפכו לעיי חורבות".

לדברי הארגונים המחסור באספקה והלחימה הפעילה "מונעים מענה הומניטרי יעיל. ישראל אוסרת על כניסה של פריטים הומניטריים מסוימים, כולל פריטים רפואיים, לרצועה. גשמים עזים, מזג האוויר הקר וצפיפות קיצונית במחנות העקורים העלו משמעותית את שכיחות המחלות וקצב התפשטותן. היעדר נתיבי גישה בטוחה בתוך עזה מכבידים על חלוקת הסיוע המועט שנכנס לרצועה. שום מקום בעזה אינו בטוח לאזרחים".

על ישראל להתיר הכנסה בלתי מוגבלת של סיוע וסחורות הומניטריות לרצועת עזה ולאפשר את חלוקתן בכל רחבי הרצועה ללא הפרעה, בהתאם להוראת בית הדין הבינלאומי לצדק. על חמאס לשחרר ללא תנאי את כל חטופי וחטופות ה-7 באוקטובר. אנו קוראים לקהילה הבינלאומית למלא את חובתה המשפטית לעמוד על ציות לדין ההומניטרי הבינלאומי ולהגן על אזרחים. על הקהילה הבינלאומית להבטיח כי כל האחראים להפרות חמורות של המשפט ההומניטרי ודיני זכויות האדם הבינלאומיים ייתנו דין וחשבון על מעשיהם. אלו צעדים חיוניים להבטחת ביטחונם וזכויותיהם של ישראלים ופלסטינים כאחד", הדגישו.

בין הארגונים שהצטרפו לקריאה:  אימהות נגד אלימות, אמנסטי אינטרנשיונל ישראל, אשה לאשה, במקום – מתכננים למען זכויות תכנון, בצלם, גישה – המרכז לשמירה על הזכות לנוע, הורים נגד מעצרי ילדים, המוקד להגנת הפרט, זזים – קהילה פועלת, חקל – ברית להגנה על זכויות אדם, יש גבול, יש דין, כאן זה לא אולפן, לוחמים לשלום, מחסום-וואצ', מסתכלים לכיבוש בעיניים, עומדים ביחד, עו”סים שלום, עיר עמים, עקבות – המכון לחקר הסכסוך הישראלי-פלסטיני, עמק שווה, פסיכו-אקטיב – פסיכולוגים לזכויות אדם, פעילי בקעת הירדן, פרופיל חדש – התנועה לאזרוח החברה בישראל, קול רבני לזכויות אדם, רופאים לזכויות אדם, רעך כמוך, שוברים שתיקה, שלום עכשיו ותורת צדק.

 

עוד בנושא:

המפלגה הקומוניסטית הישראלית: יש לעצור את המלחמה בעזה ולהכיר במדינת פלסטין