מציינים את תרומתה של סין למאבק העולמי נגד הפשיזם

סין מציינת בימים אלה השנה 70 שנה לניצחון על יפן. בין השנים 1937 ל-1945 נאבק העם הסיני בפלישתה הצבאית של יפן לארצו. מאבק זה נערך במקביל למלחמת העולם השנייה, והוא נחשב אחת הזירות במלחמה וחלק מהמאבק העולמי נגד הפשיזם. על כך נמסר ברדיו סין הבינלאומי.

2015-08-08_183331

כרזה סינית משנות ה-50 מציינת את המאבק בפשיזם

במאמר שהתפרסם ב"יומון גואנגמינג", מנסה לעמוד על תפקידה ותרומתה של סין למאבק העולמי נגד כוחות הפשיזם. סין הייתה המדינה הראשונה בעולם שהחלה במאבק נגד פלישה פשיסטית לארצה, ב-7 ביולי 1937 התרחשה תקרית גשר מרקו פולו, שסימלה את תחילת מלחמת ההתנגדות לפלישה היפנית. הצבא הסיני גילה התנגדות אמיצה בתקרית זאת שסימלה את תחילת מלחמת ההתנגדות לפלישה היפנית. כמו כן, סין הייתה הכוח העיקרי באסיה שלחם נגד הפלישה היפנית, במאבק משותף בו חברו המפלגה הלאומית והקומוניסטית פלישתה רחבת ההיקף של יפן לסין לא הייתה רק עימות בין שתי מדינות, אלא תחילת מלחמת העולם השנייה. "קיומה של האומה הסינית עמד בסכנה, המפלגה הלאומית והמפלגה הקומוניסטית התגברו על חילוקי הדעות ופעלו יחדיו במאבק המשותף", נאמר בעיתון.

לדברי העיתון המאבק הסיני סייע במאבק העולמי בפלישה היפנית מלחמתה של סין נגד הכובשים היפנים טרם למאמץ הבינלאומי בהתנגדות להתפשטות הטריטוריאלית של יפן, מאבק בו היו שותפות גם ארה"ב ובריה"מ. כמו כן, "סין פעלה להקמת ברית בינלאומית למאבק נגד הפשיזם, והשתתפה במאמצים הבינלאומיים להקמת הסדר החדש לאחר מלחמת העולם השנייה".