המשבר הקפיטליסטי הוביל להרעה ביחסים בין ארה"ב לסין

 

המשבר הכלכלי העולמי חשף מחדש את הבקיעים ביחסים בין ארה"ב לסין, והוביל להרעה ביחסים הדיפלומטיים והכלכליים בין שתי המדינות. מדובר בהרעה אשר עשויה לאיים על חלק מההסכמות הקודמות אליהן הגיעו בשנים האחרונות ולהוביל לפגיעה נוספת בסחר העולמי. כך נכתב הבוקר (יום שני) בידיעה שפורסמה בעיתון האמריקאי רב ההשפעה "ניון יורק טיימס".
המשבר הכלכלי העולמי עשוי להוביל להרעה ביחסים בין ארה"ב לסין, על רקע ניסיונן של שתי המדינות לעודד את הצמיחה הכלכלית. יו"ר ועדת המימון של הסנאט, הסנאטור הדמוקרטי מקס באוקוס, מתכוון להוביל חקיקה שתעלה את המסים על יבוא מסין וממדינות אחרות, וחבר הקונגרס לארי קיסל הבטיח ליזום חקיקה שתגביל את יכולתן של חברות אמריקאיות להעביר משרות לסין. במהלך מערכת הבחירות לנשיאות הבטיח ברק אובמה כי ינקוט בקו נוקשה יותר מהממשל הנוכחי בוושינגטון בנוגע למדיניות המטבע של סין. במסגרת תוכנית התמריצים של אובמה, הצפויה לעמוד על 850 מיליארד דולר, תצטרך ארה"ב למכור אג"ח ממשלתיות בסך מאות מיליארדי דולרים לסין – מהלך שנתקל גם הוא בהתנגדות מצד חלק מחברי הקונגרס.
לדברי ג'יימס מקגרגור,יו"ר חברת מחקר "סין תגיב לצעדים האמריקאיים בצעדים משלה, כולל ביטול של חלק מההסכמים הקיימים. השלטונות הסיניים יעשו ככל שביכולתם כדי להגן על האינטרסים שלהם ולומר לארה"ב: אל תתעסקי איתנו".