תוכנית 7 הנקודות ליציאה מהמשבר הכלכלי

 

גילוי דעת הלשכה הפוליטית של המפלגה הקומוניסטית הישראלית מול המשבר, פרי הקפיטליזם החמסני ומדיניות ממשלת ההון.
 
    קריסתם של בנקים גדולים וחברות השקעה, ירידה של עשרות אחוזים בשווי השוק של חברות, גידול במיספר המובטלים, סילוק חייבי משכנתא מבתיהם, איום חמור על חסכונות הפנסיה של העובדים – כל אלה הם מסימני המשבר הכלכלי המחריף, הפוקד את המערכת הקפיטליסטית העולמית.
    האשליה, לפיה הקפיטליזם מצא דרכים להבטיח צמיחה נטולת משברים הודות לעיסקות בורסה ספסריות, לקיצוץ בזכויות העובדים, להפרטה ולהקטנת מעורבות הממשלה במשק – מתנפצת מול עינינו. הריכוז חסר התקדים של עושר בממדים דמיוניים בידי קבוצה קטנה של ראשי תאגידים ובנקים החריף את הסתירה היסודית של הקפיטליזם בין האופי החברתי של הייצור, של המשק הקפיטליסטי, לבין האופי הפרטי של צבירת הרווחים והעושר; בין כמויות אדירות של הון, התופח גם בשיטות של הונאה ובתמיכת הממשלות, לבין גידול מיספר העניים והעובדים חסרי הזכויות והצמצום בהוצאות של הממשלות למטרות חברתיות: חינוך, בריאות, רווחה, שיכון והגנת הסביבה.
    הלשכה הפוליטית של מק"י מדגישה, כי המשבר הכלכלי העולמי המעמיק הוא פרי הסתירות המהותיות של השיטה הקפיטליסטית עצמה, המבוססת על ניצול העובדים, על ניצול העמים, על ליבוי סכסוכים ומלחמות ועל הרס הסביבה.
    מק"י שבה ומדגישה, כי לסתירות הפנימיות של הקפיטליזם אין פתרון יסודי במסגרת השיטה הקפיטליסטית עצמה. הקריסה הנוכחית שבה ומאירה את הצורך החברתי של המוני העובדים, של העמים, בבניית שיטה חברתית המציבה את שיתוף הפעולה והסולידריות במקום ניצול אדם בידי אדם; את החלוקה הצודקת של העושר במקום התעשרות של קומץ מיליארדרים; את השימוש המושכל בטבע במקום הרס הסביבה; את ההגנה על זכויות האדם במקום דיכוי ואפליה; את פיתוח כישוריו ויכולותיו של כל אדם כתנאי לשגשוג החברה כולה – בבניית הסוציאליזם.
    בינתיים, עד שיבשילו התנאים לתמורות כלכליות וחברתיות מהותיות, על ציבור העובדים בישראל להתמודד עם מדיניות ממשלתית, לה אחראיות כל מפלגות הממסד (קדימה, העבודה והליכוד). מפלגות אלה העשירו 18 משפחות הון, דחפו אל מתחת לקו העוני מיליון וחצי אזרחים, העבירו חברות ושירותים ממשלתיים לידיים פרטיות, קיצצו בקיצבות הביטוח הלאומי ובתקציבי החינוך, והעמיקו את האפליה הלאומית. למרות שמדיניות זו אחראית להיווצרות המשבר הכלכלי החמור, לגידול באבטלה, לאיום החמור על עתיד הפנסיה ועל עתיד החינוך הגבוה – אין למפלגות הממסד שום כוונה לאמץ מדיניות אחרת, אשר תחלץ את ישראל מן המשבר.
    מק"י מציעה לציבור העובדים, לצעירים, לנשים ולגימלאים, לאמץ תוכנית לצעדים מידיים לחילוץ החברה הישראלית מהמשבר הכלכלי המעמיק. הסעיפים העיקריים בתוכנית הם:
1.      הבטחת עבודה למובטלים והעלאת דמי האבטלה לרמתם לפני 2001;
2.      שינוי יסודי בדרך הפעולה של קרנות הפנסיה החדשות וביסוסן על העקרון של פנסיה מובטחת בשיעור מסוים מהשכר ועל אגרות חוב ממשלתיות ייעודיות;
3.      בניית דירות למכירה ולהשכרה בידי חברות ממשלתיות ועל קרקעות ממשלתיות במחירים נמוכים, במטרה להוזיל את מחירי הדיור.
4.      העלאת מס החברות ל-40% והעלאת ההשתתפות של המעבידים במימון הביטוח הלאומי ל-10% משכר עובדיהם.
5.      צמצום התקציב הצבאי למחציתו בדרך של ביטול כל התוכניות למלחמות נוספות ובדרך של פינוי השטחים הכבושים במיסגרת הסכם שלום צודק ויציב.
6.      פיתוח מואץ של מקורות אנרגיה מתחדשים והתפלת מי ים.
7.      החזרת כל התקציבים שנגזלו ממערכת החינוך ומההשכלה הגבוהה וביצוע דו"ח ועדת וינוגרד לגבי הפחתת שכר הלימוד באוניברסיטאות.
    מק"י קוראת להסתדרות הכללית, לכלל האיגודים המקצועיים, לארגונים החברתיים, לתנועות הנוער, לארגוני הסטודנטים והנשים להתאחד למערכה הציבורית החיונית הזאת להצלת החברה הישראלית.
10באוקטובר 2008