50 שנה ודי! יש למחוק את חרפת הכיבוש ולקדם את המאבק למען שלום צודק

רבבות הפגינו במוצ"ש האחרון (27.5) נגד הכיבוש בכיכר רבין בתלאביב על פי קריאת שלום עכשיו ושורה ארוכה של תנועות וארגונים, תחת הסיסמא "שתי מדינות – תקווה אחת". אחד הנואמים המרכזיים בעצרת היה יו"ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה (חד"ש) שאמר: "אני ערבי פלסטיני, וגם אזרח מדינת ישראל, המדינה שאני אזרח בה כובשת את העם שלי. הערבים אזרחי המדינה הם כמעט 20 אחוז מאוכלוסיית המדינה, אמנם מיעוט, אך מיעוט גדול שיכול להטות את הכף בהכרעות הפוליטיות הגדולות העומדות בפנינואת הכיבוש יש לסיים בראש ובראשונה למען העם הפלסטיני, שגם לו מגיע מקום תחת השמש, ככל העמים. אך את הכיבוש יש לסיים גם עבור האזרחים במדינה. חמישים שנה שנגע הכיבוש גם הולך וממאיר את החברה הישראלית".

2017-05-31_171741

ח"כ עודה בעצרת שלום עכשיו שנערכה במוצ"ש בכיכר רבין בתלאביב (צילום: שלום עכשיו)

ח"כ עודה הדגיש בנאומו: "דווקא עכשיו, מול ההקצנה ההולכת וגוברת של ממשלת הימין, מול ממשלה שמשתמשת במיעוט כשק חבטות, ממשלה שפעם אחר פעם מסיתה, מדירה ואף מתירה את דמם של אזרחיה הערבים. דווקא עכשיו, מול יוזמות הסיפוח, מול החקיקה הגזענית והאנטי דמוקרטית, מול סתימת הפיות, הפופוליזם, מול השיסוי וההסתה, מול הפגיעה המכוונת בציבור הערבי עלינו להקים מחנה ציבורי דמוקרטי סביב עקרונות בסיס משותפים בקריאה ברורה לסיום הכיבוש, לשוויון, לדמוקרטיה ולצדק חברתי לכלל אזרחי המדינה".

הדובר האחרון בעצרת היה צלי רשף, ממייסדי שלום עכשיו, שקרא מכתב שקיבל בעבר מהמנהיג הפלסטיני הכלוא מרואן ברגותי. רשף השווה בין ברגותי לבין נלסון מנדלה, והעריך שיום יבוא ועוד נשב עם מנהיגים כלואים כמו ברגותי למשא ומתן, כמו שהיה בדרום אפריקה ובמקומות נוספים בעולם שבהם הסתיימו משטרי כיבוש או אפרטהייד.

בשבוע הקרוב יערכו עוד הפגנות לציון חמישים שנות כיבוש ובקריאה לסיומו המידי של המשטר הצבאי על האוכלוסייה הפלסטינית: ביום שישי הקרוב (2.6) ייערכו משמרות מחאה מיוחדות של נשים בשחור בתלאביב, בחיפה, בירושלים ובגן שמואל; ביום שני (5.6) יפגינו בחיפה פעילים של תנועות שלום ופוליטיות בהשתתפות מק"י וחד"ש בחיפה ההפגנה תצא בשעה 21:30 מכיכר פאריס, ובימי חמישי עד שישי (8 עד 10 ביוני) יקיימו פעילות מחסוםוואצ' צעדה לאורך הקו הירוק ואירוע ציבורי בשיתוף עם היישוב הערבייהודי נווה שלום.

על שוחרי השלום הצודק להתרכז בצמצום הפער בין תמיכת הציבור בפתרון צודק לסכסוך לבין ייצוגו הפוליטי. מסקר שנערך עבור חדשות ופורסם ביום שישי (26.5), 47% מהציבור ענה בחיוב לשאלה: "האם אתה בעד הסכם שלום המבוסס על פתרון שתי מדינות על בסיס קווי 67?", בעוד 39% ענו כי הם נגד, ו-14% – לא יודעים.

הרשימה התפרסמה בגיליון "זו הדרך" האחרון