191 מדינות מתנגדות ורק שתיים מצדדות בהמשך החרם הנפשע על קובה: ארה"ב וישראל

191 מדינות מתנגדות לחרם שהיטל הממשל האמריקאי על קובה ורק שתי מדינות מצדדות בהמשכו: ארה"ב וישראל – כך עולה מתוצאות ההצבעה שנערכה אמש (רביעי) בעצרת הכללית של האו"ם בניויורק. אשתקד, בעוד שכל המדינות החברות בעצרת הכללית מתנגדות לחרם (פרט לישראל וארה"ב), רק מדינה אחת, מיקרונזיה, נמנעה בעת ההצבעה. השנה, כאמור, גם מיקרונזיה הצטרפה למגנים את האמברגו הכלכלי ממושך. כך מסר הבוקר "גראנמה", עיתון המפלגה הקומוניסטית הקובנית.

5

191 מדינות מתנגדות לחרם שהיטל הממשל האמריקאי על קובה ורק שתי מדינות מצדדות בהמשכו: ארה"ב וישראל – כך עולה מתוצאות ההצבעה שנערכה אמש (רביעי) בעצרת הכללית של האו"ם בניויורק. אשתקד, בעוד שכל המדינות החברות בעצרת הכללית מתנגדות לחרם (פרט לישראל וארה"ב), רק מדינה אחת, מיקרונזיה, נמנעה בעת ההצבעה. השנה, כאמור, גם מיקרונזיה הצטרפה למגנים את האמברגו הכלכלי ממושך. כך מסר הבוקר "גראנמה", עיתון המפלגה הקומוניסטית הקובנית.תוצאות ההצבעה, אמש, באו"ם: 191 מדינות נגד החרם ורק שתיים בעד: ארה"ב וישראל (צילום: גראנמה)

זו הפעם ה-25 ברציפות בה הצעת ההחלטה המגנה את החרם, הנמשך מאז שנות השישים של המאה שעברה והמוגשת לעצרת הכללית על ידי נציג קובה, זוכה לרוב כה מוחץ. מגיש ההצעה, שר החוץ הקובני ברונו רודריגז פריליה, אמר לעיתונות כי "זהו ניצחון נוסף לקובה בזירה הבינלאומית. חרף עוצמתה הפוליטית, הצבאית, הכלכלית והטכנולוגית של ארה"ב, היא מבודדת ואינה מצליחה לגייס מדינות לצידה. המדיניות האנטיקובנית החולנית של הנשיא טראמפ וממשלו זוכות שוב ושוב לגינוי כללעולמי". על פי הערכת סוכנות הידיעות הקובנית "פרנסה לטינה", החרם על קובה גרם לנזקים הנאמדים ב-90 מיליארד דולר. עוד עולה מהידיעה כי "שמונה מכל עשרה קובנים נולדו אל תוך האילוצים הקשים המטיל החרם על המשק והחברה".

דובר ממשלת קובה הגיב אף הוא עם פרסום תוצאות ההצבעה באו"ם ואמר כי "נגד כל הסיכויים ב-1992 השגנו לראשונה הצעת החלטה נגד החרם. אז, הממשל האמריקאי איים על מספר מדינות אפריקה המקבלות סיוע אמריקאי במזון, שלא לתמוך בהצעה הקובנית. חרף האיומים המפורשים מדי שנה גדל מספר המדינות שתומך בהסרת החרם האמריקאי. בשנים האחרונות רק שתי מדינות עומדות מאחורי המעשים האימפריאליסטים הבלתיחוקיים: ארה"ב וישראל".