מאות פרופסורים, טייסים וקצינים במכתבים לריבלין: אל תטיל את הרכבת הממשלה על נתניהו

314 קצינים ומפקדים ביחידות עילית שיגרו אתמול (רביעי) מכתב לנשיא המדינה ראובן ריבלין, שבו ביקשו ממנו לא להטיל את המנדט להרכבת ממשלה על חבר כנסת שהוגש נגדו כתב אישום בעבירות חמורות שיש עימן קלון. בין היתר, הם כתבו: "אנו, 314 החתומים מטה, ששירתנו בתפקידי לוחמים ומפקדים בסיירת מטכ"ל ושייטת 13 בחיל הים, ומייצגים את כלל גווני החברה הישראלית והקשת הפוליטית, פונים אליך בבקשה שלא להטיל את הרכבת הממשלה על חבר כנסת שהוגש נגדו כתב אישום בעבירות חמורות שיש עמן קלון".

בין חותמי המכתב נמנים, בין היתר: ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, שהיה מפקד סיירת מטכ"ל ובהמשך גם רמטכ"ל, אלוף בדימוס עמירם לוין, שהיה מפקד הצוות של נתניהו בסיירת מטכ"ל ולימים גם משנה לראש המוסד, ראש השב"כ לשעבר עמי איילון וראש המוסד לשעבר תמיר פרדו, שהשתתף במבצע אנטבה כקשר של יוני נתניהו, אחיו של ראש הממשלה

ביום ראשון האחרון גם 540 לוחמי צוות אוויר לשעבר פנו) לנשיא בבקשה שלא להטיל את הרכבת הממשלה הבאה על בנימין נתניהו: "במדינת ישראל לא יכול להיות מצב בו אדם המואשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים ירכיב ממשלה, ישלח את הצבא למבצעים ומלחמות, אל אם כן יזוכה על ידי בית המשפט". בין חותמי המכתב נמצא האלוף אביהו בן נון, מפקד חיל האוויר לשעבר, ויחד עמו  39 קצינים בדרגת תא"ל, 66 אל"מ, 221 סא"ל, 190 רס"ן ו-33 סרן.

יצוין ש-120 פרופסורים ואנשי אקדמיה פנו אף הם במכתב לנשיא המדינה בדרישה "למלא את חובתו הציבורית" ולהתייצב מאחורי הקביעה ש"אין מצב שנאשם בעבירות חמורות שיש עימן קלון יקבל מנדט להקים ממשלה בישראל ולעמוד בראשה, אלא אם תוכח חפותו". במכתב מציינים הפונים כי בקרוב מאוד עלולה לעמוד בלבו של התהליך הפוליטי בארץ האפשרות שאדם שהוגש נגדו כתב אישום חמור בעבירות שיש עמן קלון יקבל מנדט להקים ממשלה בישראל.

בין החותמים על המכתב פרוספורים ופרופסריות בכירים מעולם המדע והאקדמיה בישראל, לרבות עשרות זוכי פרס ישראל, נשיאים ורקטורים לשעבר של האוניברסיטאות הגדולות ושל מכללות מרכזיות וביניהם פרופסור אווה אילוז, פרופסור אביעד קליינברג, פרופסור מנחם מגידור, פרופסור אריאל הירשפלד, פרופסור אניטה שפירא, פרופסור יורם יובל, פרופסור איתמר פרוקצ'ה, פרופסור חוה יבלונקה, פרופסור עליה שנהר, פרופסור שמעון זנדבנק, פרופסור פניה עוז זלצברגר ואחרים. לדבריהם "זו סוגיה עקרונית וחשובה הנוגעת לאזרחי המדינה כולם, ואשר נמצאת בבסיסם של שלטון החוק, טוהר המידות של נבחרי ציבור, אמון הציבור במוסדות המדינה והחינוך של ילדינו".