ההסתדרות חתמה על הסכם חדש המעביר לחל"ת מאות אלפי עובדים במגזר הציבורי

ההסתדרות חתמה אמש (מוצ"ש) על הסכם חדש עם ממשלת המעבר הימנית לפיו מאות אלפי עובדים במגזר הציבורי מועברים ל"חלף חל"ת" (זהו מונח חדש המופיע בהסכם) הטומן בחובו קיצוצי שכר. זאת, במקום לדרוש תשלום 100% שכר עבור כ-800 אלף עובדים, שבחלקם הגדול המשיכו לעבוד מביתם.

עלפי ההסכם יחזרו העובדים למקומות העבודה בהתאם לכללים שקובע התו הסגול. עובדים בגופים שלא חזרו לעבוד, ובהם רכבת ישראל, בקרת הגבולות, והמצילים, יקבלו שכר השווה ל-67.5% משכר היסוד שלהם, כלומר ללא תוספות בגין שעות נוספות, כוננויות ואחרות. נוסף על כך יקבלו אותם עובדים מקדמה מהמדינה בשיעור 12.5% משכר היסוד, שתוחזר כשהעובדים ישובו לעבודה מלאה.

דוכן מזון שהקימה ההסתדרות בשבוע שעבר בפתח בית החולים "אסף הרופא" (צילום: ההסתדרות)

ההסכם הקיבוצי החדש נחתם בין הממונה על השכר באוצר קובי ברנתן ויו"ר ההסתדרות ארנון ברדוד בחצות הלילה שבין שישי לשבת. הצורך בחתימת ההסכם החדש נוצר לאחר שביום חמישי האחרון פג תוקפו של ההסכם הקודם, שלפיו נשארו 70% במעובדי המגזר הציבורי בבתיהם במתכונת של חופשה בתשלום שבמימונה התחלקו העובדים עם המדינה.

מהאוצר נמסר אמש כי עם תום תקופת ההסכם הקיבוצי, ולאור צמצום המגבלות על המשק, הגיעו הממונה על השכר במשרד האוצר ויו"ר ההסתדרות, בתיאום עם יו"ר מרכז השלטון המקומי, להסכם חדש שמסדיר את אופן העסקתם של עובדי המגזר הציבורי, החל מיום ראשון ועד לסוף חודש יוני. בתוך כך, ובכפוף למפורט בהסכם, המעסיקים יוכלו לבצע שינויים בסדרי העבודה ובמתכונת ההעסקה, כגון: שינוי שעות העבודה הרגילות, הפרדה בין קבוצות וניוד עובדים.

הממונה על השכר, קובי בר נתן, אמר בעקבות חתימת ההסכם כי הוא "מייצר מנגנון גמישות הולם למעסיקים במגזר הציבורי. הוא מאפשר להרחיב את השירותים הניתנים לציבור בשל הגדלת מספר העובדים שחוזרים לעבוד. במקביל, הוא נותן מענה לעובדים שלא ניתן להעסיקם. אני מעריך את יו״ר ההסתדרות על הירתמותו לטובת המאמץ המשותף בהגעה להסדר זה."