האו"ם: מותם של שבעת עובדי הסיוע אינו תקרית בודדה – במלחמה נהרגו 196

הרג עובדי הסיוע בידי חיילים השבוע אינו תקרית בודדת. כך אמר אתמול (רביעי) המתאם ההומניטרי לשטח הפלסטיני הכבוש של האו"ם, ג'יימי מקגולדריק. לדבריו "נכון ל-20 במרס ומאז אוקטובר 2023 נהרגו בשטח הפלסטיני הכבוש לפחות 196 עובדים הומניטריים. מספרם גדול פי שלושה כמעט ממספר המתים שתועד בשנה אחת בכל סכסוך יחיד". "בעזה לא נותר שום מקום בטוח", הדגיש.

"מתקפה זו אירעה בעת שעזה חווה מצוקה וסבל קשים ביותר. ארגון המבטח המרכזי העולמי מספק סיוע במזון, הדרוש נואשות בעזה, שעל פי ניתוח שנערך לא מכבר סכנת רעב המוני קרובה מאיימת על 2.2 מיליון בני האדם החיים בה. הארגון מעריך כי  מאז אוקטובר 2023 סיפק יותר מ-35 מיליון ארוחות חמות והקים יותר מ-60 מטבחים קהילתיים", הוסיף.

יצוין שמותם של שבעה עובדים בארגון סיוע בינלאומי, בהם אזרחי פולין, אירלנד, בריטניה ואוסטרליה ונהגם הפלסטיני, שנהרגו בתקיפה אווירית ישראלית בעיר דיר אל-בלח שברצועת עזה עלתה הבוקר בדיון שנערך בבג"ץ בשאלת הסיוע לתושבי הרצועה.

על כך הגיב השופט סולברג: "הצער עצום ורב. לדאבוננו גם חיילי צה"ל נהרגים מאש כוחותינו ולמרבה הצער זה כמעט בלתי נמנע במלחמה. יש את ההיטמעות של חמאס בלב הסביבה האזרחית שמאלצת להילחם בתנאים מאתגרים. ברור לכל בר דעת שהדברים הללו מכבידים מאד על האספקה". אך נציגת עותרים העירה: "ברור שיש מאפיינים קשים משטחים פתוחים. הם לא מבטלים את תכולת דיני הלחימה".

את העתירה הגישו במהלך חודש שעבר שורת ארגונים, בהם "גישה – המרכז לשמירה על הזכות לנוע", יחד עם המוקד להגנת הפרט, רופאים לזכויות אדם – ישראל, האגודה לזכויות האזרח ועדאלה, וביקשו שבג"ץ יורה לממשלה, לראש הממשלה, לשר הביטחון, ולמתאם פעולות הממשלה בשטחים לאפשר מעבר של כל משלוחי הסיוע, הציוד והסגל ההומניטריים לעזה, ובמיוחד לצפונה. "להגדיל משמעותית את היקפי הסיוע לרצועה ולספק את כל שדרוש להישרדות האוכלוסייה האזרחית בהתאם לחובות ישראל", כתבו העותרים, וטענו למצב הומניטרי קשה מאוד ולפגיעה באוכלוסייה האזרחית בעזה, הנגרמת בין היתר בשל המגבלות שמטילה ישראל.

בעתירה נטען "כי אי-נקיטת צעדים מידיים ואפקטיביים מצד ישראל להגדלת אספקת הסיוע לכלל תושבי רצועת עזה מהווה הפרה בוטה של חובותיה על פי הדין הבינלאומי והמשפט הישראלי, הן כצד ללחימה והן ככוח כובש, ושל הסעד הזמני שקבע בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג".

לקריאת העתירה לחצו כאן.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/128200/