דיון סוער בכנסת על 'החמרת התקיפות המיניות בישובים מעורבים' – כדברי ח"כים מהימין

הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, בראשות ח"כ עאידה תומאסלימאן (חד"שהרשימה המשותפת), קיימה אתמול (שלישי) דיון מהיר, אשר היה סוער מאוד, בנושא "החמרה בתופעת ההטרדות והתקיפות המיניות בישובים מעורבים" אשר שורה ארוכה של חברי כנסת מהמין.

ח"כ תומאסלימאן פתחה את הדיון בתקווה כי הוא יתנהל באופן מקצועי ורציני והוסיפה: "חשוב לעסוק בנושא ההטרדות המיניות נגד כל אישה בצבא, בעבודה, עלידי חברי כנסת בעבר ובהווה, עלידי שרים ובכלל. אין אף אחד ששולל את האפשרות שאכן נשים יהודית יכולות להיות מוטרדות עלידי גברים ערביים, כמו שצעירות ערביות יכולות להיות מוטרדות ע"י גברים יהודיים. מי שמכיר את הנשוא ידוע שזה לא עניין ששייך ללאום, אלא לתרבות גברית שוביניסטית שחושבת שמותר לה".

2016-12-14_192529

ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) הציגה את הנושא: "אם מותר לדבר על הטרדות מיניות בצבא ובעבודה אז למה אסור לדבר על הטרדה עלידי ערבים? כי בעייתי ולא נעים? אם לא נדבר על זה, זה לא ייעלם לעולם ויושבות פה בנות שחוו זאת על בשרן. הטיפול בעבריין מין מתחיל בהודאתו, ואם אנו לא נודה בתופעה לא נדע לתת מענה ופתרונות לאותן בנות. על פי נתונים שהגיעו אלי מעו"ד רוני אלוניסדובניק, שקיבלה אותם מהמשטרה, לפי חוק חופש המידע, ב-9 השנים האחרונות, בוצעו כ800 מקרי הטרדה ותקיפה מינית, על בסיס לאומני בקו התפר בעוטף ירושלים, ומתוכם 70 מקרי אונס".

אך, ראש מדור נפגעי עבירה באגף החקירות של משטרת ישראל, סגן ניצב איילת בורנשטיין אמרה כי "על פי הנתונים המצויים בידי המשטרה, הנתונים מצביעים על ירידה בהיקף התופעה של פגיעות מיניות של בני מיעוטים בנשים יהודיות בערים המעורבות". בנוסף, ביקשה סנ"צ אורנשטיין לבחון, תוך כדי הדיון, את מסמך התשובה מהמשטרה שהגיע לידי חברות הכנסת, ואמרה כי הוא מציג נתונים עדכניים לסוף 2014, ומציג עבירות מכל מיני סוגים, אשר נושא עבירות המין מהוות, בבחינה מהירה, בין שליש לרבע מכלל הנתונים המוזכרים בו.

היועצת המשפטית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית, עו"ד ליאת קליין, הוסיפה: "אני שנים ארוכות במרכזי הסיוע, ויש פגיעות בין דתות, ובמשפחה, ובמקומות עבודה, ויש בין דתיים וחילונים הפגיעה בנשים מכל מעמד ומכל סוג חוצה מגזרים ותרבויות. הניסיון לצמצם את זה לתופעות של מי המטריד חוטא לעיסוק של מניעת ההטרדה המינית כתופעה חברתית. אין לנו מספיק פתרונות, ולא שמעתי פה כאלה. אפשר לדבר יורת שיטור ויותר חינוך, ושר החינוך צריך להסביר למה אין יותר תכניות לכל המגזרים, ולמה זה לא חובה בכל בית ספר ובכל גן". עוד הוסיף יו"ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה (חד"ש): "קודם כל אני נתן אמון. אישה באה ומספרת שהיא נפגעה אני קודם כל מאמין לה ולכן אנחנו איתכן. כולנו צריכים לצאת מהמקום הלאומני ולהיאבק נגד פגיעה באישה ובכבוד האדם".

במהלך הדיון ביקשה משתתפת את רשות הדיבור, וסיפרה על הטרדה מינית שחוותה מצד יועץ פרלמנטרי מלשכתה של ח"כ ענת ברקו (הליכוד). בין ח"כ ברקו למתלוננת היו חילופי דבריםבסיומם הוציא יו"ר הוועדה את ח"כ ברקו מהדיון, ואמרה כי תפנה לוועדת האתיקה בתלונה על התנהלותה של ח"כ ברקו ויחסה לאותה מתלוננת,

ח"כ תומאסלימאן, סיכמה את הדיון ואמרה: "לצערי הרב בכל החדר הזה, אין אישה אחת שלא הוטרדה בחייה, ולא בגלל שאנו יהודיות או ערביות, אלא רק בגלל היותנו נשים ויש גברים שחושבים שיש להם את הזכות להטריד מינית. זהו שורש הבעיה ועליו צריך לדבר. אני מצטרפת בהחלט לקריאה החד משמעית למשרד החינוך לקדם תכניות אשר יחנכו בכל הגילאים נגד תקיפה מינית".

"ליבי יוצא לכל אישה שמוטרדת, ועוברות את זה נשים ברחוב יום יום. בואו נפסיק עם זה ונדבר על הטרדות מיניות לעצמן, כי לנשים אשר באות לתת עדות צריך לגלות רגישות אישית, במקום לבנות על גבן תיאוריה שלמה של האשמה כוללנית של קבוצת אוכלוסייה כזו או אחרת. המשטרה והנתונים שהביאה מוכיחה שאין שחר לטענות שהועלו על עלייה, לא להיפך, יש ירידה במקרי ההטרדות המיניות בערים המעורבות", הדגישה יו"ר הוועדה.