עובדי מכון התקנים פתחו הבוקר בשביתה בעקבות צעדי ההנהלה לקראת ההפרטה

עובדי מכון התקנים פתחו הבוקר (רביעי) בשביתה בעקבות צעדים חד צדדיים של ההנהלה, הפוגעים בזכויותיהם. זאת על רקע הרפורמה המקיפה המיושמת במכון בימים אלה שבסופה הפרטת שירותיו.

אסיפת עובדים במכון התקנים שברמת אביב לקראת השביתה (צילום: ועד עובדים)

 

במכון התקנים מועסקים כ-1,000 עובדים. באוגוסט האחרון הכריז הוועד על סכסוך עבודה, בטענה כי ההפרטה, שנכנסה בחודש דצמבר האחרון לפעימה השלישית שלה, מיושמת במהירות ובאופן שאינו תואם להסכם הקיבוצי הקיים מולה. בין היתר נטען, כי בכוונת ההנהלה לבטל את ההסכמים הקיבוציים, לפגוע בקידום עובדים ולהכניס מיקור חוץ שיאפשר לגופים מהארץ ומחו"ל לבצע חלק מהפעילויות שהיו מבוצעות עד עתה באופן בלעדי על ידי המכון .בנוסף נטען כי ההנהלה אינה נוקטת בשקיפות ומסתירה מידע בנושאים שעשויים להשפיע על תנאי העסקתם. העובדים החלו כבר אתמול בצעדים ארגוניים במהלכם השביתו את העבודה למשך שעה, קיימו אסיפת הסברה, ובערב ישבו למו"מ עם ההנהלה אך זה נקלע למבוי סתום.

באוקטובר 2017 הכריזו שר האוצר משה כחלון ושר הכלכלה אלי כהן, על רפורמה מקיפה למכון התקנים, במטרה "ליצור לו תחרות". זאת באמצעות הוספת מעבדות פרטיות שיבצעו בדיקות תקנים למוצרים ויתחרו במכון, במטרה להקל על היבואנים ולהיטיב עמם. הרפורמה כוללת ארבע פעימות. הראשונה יצאה לדרך ב-1 באפריל 2018 וכללה מוצרי חשמל ביתיים, אלקטרוניקה בידורית, כלי עבודה חשמליים ומצברים. השנייה הופעלה ב-30 באפריל 2018 וכללה מתכות יקרות, מוצרי ניקוי, תקשורת סלולרית, מנורות וגופי תאורה ועוד. השלישית בחודש דצמבר האחרון כללה מוצרים בתחומי הטקסטיל, ציוד היגייני, ציוד רפואי, מוצרי עץ וחלונות, בניין, מערכות אנרגיה, ציוד משרדי וגפ"מ (גז בישול). הפעימה האחרונה מתוכננת למארס 2021 ותכלול את כל שאר המוצרים שעליהם חלים התקנים הרשמיים שבין היתר שומרים על הבטיחות של העובדים והצרכנים.