13 שנים אחרי ההכרה: אום בטין עדיין ללא שירותים בסיסיים

מרכז עדאלה שלח שני מכתבים לוועדה המקומית לתכנון ובנייה באבו בסמה ולמועצה האזורית אל קסום, בדרישה לפתור את הבעיות הקריטיות שתושבי הכפר אֻם בְּטֵין, שבנגב סובלים מהן. למרות שהרשויות הכירו בכפר בשנת 2003, עד היום לא חל כל שינוי בתנאי החיים הקשים בכפר. במכתביו, דרש מרכז עדאלה להכין ולהפקיד תכניות מתאר מפורטות לכפר, אשר יאפשרו הוצאת אישורי בנייה וייעוד שטחים למבני ציבור. במכתב נוסף דרש עדאלה לחבר את הכפר לתשתיות כגון מים, ביוב, דרכים, חשמל וכן הלאה.

2016-05-30_203212

במכתבו בעניין הכנת תכניות מתאר מפורטות, כתב עו"ד מוחמד בסאם ממרכז עדאלה כי "העיכוב בהכנת תכניות מפורטות לכלל שכונות הכפר פוגע בזכויותיהם הבסיסיות של תושביו. שכן, מטרתן של התכניות המפורטות הוא לממש את יעדי תוכנית המתאר המקומית ובין היתר לאפשר מתן היתרי בנייה, לייעד שטחים לדרכים ולצרכי ציבור ולחבר את השכונות לתשתיות מים, ביוב, חשמל וצרכים בסיסיים נוספים. העדרו של תכנון מפורט מונע, הלכה למעשה ובין יתר הדברים, מתן היתרי בנייה וכן חיבור השכונות לתשתיות".
בנוגע לחיבור השכונות לתשתיות, נכתב בפניית עדאלה כי "חיבור הכפר לתשתיות מהווה צורך בסיסי לתושבי הכפר ואי קיומו מהווה פגיעה קשה בכבודם של התושבים, בבריאותם, כמו גם בזכותם לשוויון. שכן וכאמור, חיים תושבי הכפר ללא תנאי מחיה בסיסיים ומינימליים." תושבי הכפר אום בטין מונים כ- 5,000 נפשות. למרות ההכרה הממשלתית בכפר בשנת 2003, תכנית המתאר לכפר לא הופקדה עד שנת 2009, וגם לאחר מכן התכניות המפורטות אשר מאפשרות להוציא אישורי בנייה לא הוכנו. מסיבה זו כל תכניות הפיתוח הבסיסיות ביותר של הכפר, אשר נכללות בתכנית המתאר, אינן ניתנות למימוש.