ח"כ עודה: אין אף גורם במדינה שתומך בחוק השתקת המואזין – למעט רה"מ

יו"ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה, אמר אתמול (ראשון) כי "נראה שאין אף גורם במדינה שתומך בהצעת החוק להשתקת המואזין, למעט ראש ההמשלה והשוליים של הימין הקיצוני". עודה אמר את הדברים בתגובה לפרסום באתר וואלה לפיו כי המשטרה מתנגדת לחוק המואזין. "החוק הרע והמיותר הזה מקודם על ידי ראש הממשלה במטרה אחת ויחידה והיא לעורר קיטוב ושנאה", הוסיף, "אם רעש אכן הייתה הסוגיה שמטרידה אותו הוא היה מורה ליישם את תקנות הרעש ולא לחוקק חוק ספציפי נגד המואזין". "ראש הממשלה בהתנהלות מסוכנת ופזיזה מוכן אפילו להצית פה מלחמת דת אם לגישתו הדבר יחזק את מעמדו במרכז הליכוד", הדגיש ח"כ עודה.

2016-12-12_214236

"לא נכון מזווית המשטרה לייצר הליכי חקיקה או בניית כלים חדשים שיעבירו מסר של מיקוד האכיפה בתחום זה", נכתב במסמך שהגיע לידי וואלה ואשר הוצג בשבועות האחרונים בדיונים על תקנות הרעש שהתקיימו במשרד להגנת הסביבה והמשרד לביטחון פנים. על פי הפרסום, במשטרה חוששים שחקיקה הצהרתית ואכיפה אגרסיבית עשויים להוביל להקצנת עמדות במגזר הערבי, ותקשה על יישום תכנית ההתעצמות של המשטרה לשיפור האכיפה והביטחון האישי במגזר. "נושא הטיפול במסגדים נתפס רגיש ביותר במגזר הערבי. נקבע שלא מטפלים בו בכף רחבה כאחד הנושאים הראשונים שאותם יפגוש המגזר הערבי, בעיקר לאור העובדה שיש נושאים דרמטיים שמקשים על החדירה למגזר הערבי, כמו למשל הריסות בתים, בהם יש החלטה לאומית להגביר אכיפה", נכתב.


בחוות הדעת מוצג מיפוי של כל תלונות הרעש ממסגדים בשנתיים וחצי האחרונות, מינואר 2014 ועד אוקטובר 2016, שהראה כי בתקופה זו התקבלו 1,537 קריאות בנושא מואזין, מתוכן 1,261 בירושלים, בעיקר בהתנחלויות פסגת זאב ורמת שלמה. לפי נוהל האכיפה החדש שהוצג בדיונים, ברגע שתתקבל תלונה על רעש מבתי תפילה, תחנות המשטרה הרלוונטיות יזמנו מפגש עם נציגי העדה ועם גורמים נוספים בעירייה ובמשרד להגנת הסביבה, בהן ינסו להגיע להסכמה בהידברות על צמצום והפסדת הרעש. רק במידה ואין הסכמה, המשטרה תמשיך לאכיפה כללית, חקירה, החרמת רכוש וכסף, ותביעה.