ח"כ ג'בארין: רמת הפגיעות המיניות בילדים גבוהה הרבה יותר ממה שדווח

הוועדה לזכויות הילד של הכנסת בראשות ח"כ יוסף ג'בארין (חד"ש הרשימה המשותפת) דנה אתמול (שני) בפגיעות מיניות בקטינות וקטינים. בדיון הוצגו עבודת הוועדה הציבורית לשינוי מדיניות ביחס לפגיעה מינית בתקופת הילדות, מטרותיה וכן פירוט תוכנית הלאומית למיגור האלימות המינית מטעם איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית.

יו"ר הוועדה אמר בפתח הישיבה: "אין ספק שהנושא הזה הוא כאוב במיוחד. דיונים קודמים שקיימנו בנושא העלו מחסור במענים לילדים וילדות שנפגעו מינית. הרעיון של הוועדה הציבורית לשינוי מדיניות ביחס לפגיעה מינית בילדות מושתת על עיקרון חשוב, של שמיעת עדויות מהקורבנות ובדרך זו ניתן להבין מהן החסמים כדי להגיש את המענים הנכונים לילדים ולילדות. לפי הקולות מהשטח, רמת הפגיעות בילדים וילדות גבוהה הרבה יותר ממה שמדווח".

השופטת בדימוס נאוה בן אור, יו"ר הוועדה הציבורית לשינוי מדיניות, חשפה את הפעילות של הוועדה ואמרה: "הוועדה היא ועדה ציבורית שנוצרה מהשטח משילוב של גורמים מהאקדמיה ומחיי המעשה. החשיבות של הוועדה היא שהציבור רוצה לשמוע וללמוד כיצד ניתן להפוך את החברה שלנו טובה יותר ובטוחה יותר לילדים שגדלים בה". פרופ' כרמית כץממקימות הוועדה הציבורית, הוסיפה כי הוועדה הוקמה במטרה לשינוי השיח החברתי בישראל, ואמרה: "יש לנו בעיה בשיח הציבורי על אודות הבושה והאשמה, יש לעצור להקשיב להם ולשמוע אותם ולהוביל מסמך שינוי. אנחנו ממולכדים בקורונה יותר מכל אוכלוסייה אחרת".

בהמשך הדיון, הציגה היועצת המשפטית של איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, עו"ד איילת רזין בית אור, את התכנית הלאומית שגובשה במטרה למגר האלימות המינית בישראל ולקדם זכויות נפגעות ונפגעים. התכנית שמצביעה על המלצות מחמישה משרדים ממשלתיים שונים החינוך, המשפטים, הבריאות, הרווחה, ביטחון פנים. לדבריה כ-19% מבני הנוער והילדים בישראל חוו פגיעה מינית. 42% מהילדים והילדות שדיווחו כי נפגעו מינית ציינו כי הפגיעה כללה מגע פיזי.

בתום הדיון הציג מנכ"ל חברת "אנימה" בן זנתי כלי טכנולוגי חדש שפותח יחד עם חוקרים מאוניברסיטת חיפה, שיכול לסייע בזיהוי נפגעי עבירות מין לפי ניתוח ציורים של ילדים. בסיכום הדיון קרא יו"ר הוועדה ג'בארין להקים גוף שיתכלל את המאבק למיגור פגיעה מינית בילדים וילדות.