הסתיימה בהצלחה השביתה במכללות; ח"כ חנין: השובתים צודקים – בנט עסוק רק בבניית התנחלויות

ועד ראשי המכללות והמועצה המתאמת של ארגוני הסגל הבכיר הגיעו אמש (ראשון) סמוך לחצות למתווה עקרונות להסכם קיבוצי שיחול על הסגל הבכיר במכללות. המתווה אושר על ידי נציגי האוצר והות"ת. על פי מסמך העקרונות יגובש הסכם קיבוצי לתקופה ארוכה שבמהלכה טבלאות השכר שאושרו לחברי הסגל הבכיר באוניברסיטאות יחולו גם על חברי הסגל במכללות. בנוסף, הוסכם גם על הקצאת תקציבים, אשר ישמשו לקידום ופיתוח המחקר וההוראה. בעקבות כך, הלימודים יתקיימו היום כסדרם. השביתה אתמול היתה הגדולה ביותר מאז שביתת מרצי האוניברסיטאות ב-2007, והיא התקיימה לאחר מו"מ ממושך שהתקיים בשנה האחרונה בין הצדדים.

2017-10-23_221530

לדברי ח"כ דב חנין (חד"ש הרשימה המשותפת) "ביום שבו שנת הלימודים לא נפתחת כסדרה בכל המכללות האקדמיות הציבוריות ברור שצריך כאן שר חינוך במשרה מלאה. השביתה הזו היא גם צודקת, אבל גם מיותרת. היא צודקת מכיוון שהסגל הבכיר במכללות משתכר הרבה פחות מהמקבילים שלו באוניברסיטאות. עבור אותה עבודה, ולפעמים עבודה רבה יותר, הם מקבלים הרבה פחות. גם בשכר וגם בתנאים. השביתה הזו מיותרת מכיוון שלמעשה כבר הושג הסכם פשרה בין המרצים במכללות לראשי המכללות. המרצים וויתרו על חלק גדול מדרישותיהם, תמורת הסכמה לעשות שינוי מסוים במצב ולשפר במשהו את התנאים שלהם".
ח"כ חנין הדגיש ש"אם היה כאן שר חינוך במשרה מלאה, הסיפור הזה היה נסגר ושנת הלימודים במכללות היתה נפתחה כסדרה. אלא שבנט ממשיך להתעסק בשלו. הוא מקדם בניה בהתנחלויות, מפסיק את המו״מ הבלתיקיים בין ישראל לבין הפלסטינים, ובמערכת החינוך מקדם מקורבים, לאומנות והדתה. השביתה במכללות היא עוד הוכחה. בנט צריך ללכת. כי צריך כאן שר חינוך אמיתי".

גם ח"כ יוסף ג'בארין (חד"ש הרשימה המשותפת) הביע אתמול תמיכה בשביתה במכללות הציבוריות. לדבריו "השנה העלייה במספרם של הסטודנטים הערבים מחממת את הלב, והיא מתרחשת למרות ההפליה והגזענות בדרכם. לפי נתוני המל״ג, חלה עלייה בשיעור הסטודנטים הערבים בשני העשורים האחרונים, שכן שיעורן עלה מ– 7% בשנות התשעים ל-10% בשנת 2000. שיעור זה נותר בעינו כעשור, ומאז 2011 עלה שיעור הסטודנטים הערבים באופן הדרגתי ל– 16.2 בשנה שעברה. העלייה התרחשה בכל מוסדות ההשכלה הגבוהה. באוניברסיטאות עלה שיעור הסטודנטים הערבים בתואר הראשון מ-9% בשנת 2000 ל-16.5% בשנת 2015, ו-15.5% בשנת 2017. במכללות האקדמיות, שיעור הסטודנטים הערבים עמד על 5.5% בעשור האחרון, והחל לעלות בעשור הנוכחי והגיע ל-9.8% בשנת 2015 ובשנה האחרונה עמד על 14.6%".