הממשלה החליטה להעניק למעסיקים 14 מיליארד שקל – אך לא מפצה את השכירים

"המדינה החליטה להעניק למעסיקים 14מיליארד שקל על כך שהם מועילים בטובם להחזיר לעבודה עובדים שהוצאו לחל"ת. אך לא, חלילה, ליותר ממיליון עובדים מפוטרים שנשלחו לחיות מדמי אבטלה שנעו בין 50% ל-60% משכר הברוטו שלהם. כל זאת בזמן שמדינות רבות כיסו את שכרם של העובדים שהושבתו מאונס וראו איזה פלא לא קרסו". כך נמסר הבוקר (רביעי) בתגובה לתכנית הניאוליברלית של ממשלת הימין בדבר הטבות להון על מנת להשיב את השכירים לעבודה.

על פי הנתונים שמסר ארגון העובדים בנורבגיה הממשלה פיצתה את העובדים שהושבתו או פוטרו ב-100%, בדנמרק ב-90% כאשר מדובר בפועלי התעשייה ובצרפת 84%. "באופן כזה גם הבטיחו לעובדים את רוב רובו או כל שכרם, לרבות ההפרשות לביטוחים סוציאליים, ובנוסף את מקום עבודתם". אך בישראל, בה נרשמו אחוזי האבטלה מהגבוהים במדינות הקפיטליסטיות המתקדמות "נכנסו מתחת לאלונקה בכדי לחסוך למדינה. לשם כך אנחנו כאן לא?".

לדברי כוח לעובדים "אצל המעסיקים סכום אדיר זה ישמש לפיצוי העשירון העליון שישקיע את רוב התוספת בהגדלת רווחיו בעתיד. אז אם הממשלה מחלקת כסף למעסיקים, התארגנות עובדים היא הדרך לדרוש שחלק מהכסף יגיע אלינו העובדים
עובדות ועובדים רבים כבר יצאו למאבק על ביתם המקצועי והתאגדו בכוח לעובדים". יצוין שההסתדרות טרם התייחסה לתכנית האוצר לפיצוי המעסיקים.

גם מי שהיה מיועד לתפקיד שר האוצר, ח"כ ניר ברקת (הליכוד), תקף הבוקר את מתווה עידוד התעסוקה של שר האוצר ישראל כץ ואמר כי המתווה הוא נזק אסטרטגי למשק. "אם השוק חלש ואתה לא עוזר לו להיות חזק ואתה רק מנסה לדחוף לו עובדים, השוק לא יקלוט את העובדים", הסביר ח"כ ברקת בדיון בוועדת הכספים בכנסת. "התוכנית הזאת לא רק שיש לה ערך שולי קטן, יש לה נזק אסטרטגי למשק, כשכל אותם אנשים שהיה להם ערבות הדדית בין מעסיקים לעובדים, ואתם פורמים את הערבות הזאת כשאתם לא נותנים מענק לאנשים ששמרו על העובדים וספגו נזק". זאת, לאחר שהשר כץ הודיע כי מעסיקים שהחזירו עובדים מה-19 באפריל יזכו למענק של 3,500 שקלים.