ארגון המורים הכריז על סכסוך עבודה: מאז חילופי השלטון דבר לא השתנה לטובה

ארגון המורים הודיע היום (רביעי) על הכרזת סכסוך עבודה במערכת החינוך העל־יסודית ואף על שביתה מייד לאחר חופשת החנוכה, בגלל הסחבת מצד משרדי החינוך והאוצר בכמה נושאים, הפוגעת במורים ובתלמידים כאחד. לדברי המורים, הם עובדים יותר שעות מהמחויבות שלהם וגם לא זוכים לתשלום עבורן.

2015-12-02_195731

בנוסף, נטען בארגון כי משרד החינוך מבצע ניכויי שכר ממורים ללא הודעה מוקדמת, ללא בירור או פריסת תשלומים. "מורים נשארים לפעמים ללא שכר. החוק אומר שאסור לנכות יותר מרבע משכרו של העובד והם מנכים לעתים את כל המשכורת. אנחנו דורשים לקיים נוהל של הידברות עם המורה ועם ארגון המורים על מנת לבדוק את הנושא ולבצע ניכויים כחוק", מסר יו"ר הארגון, רן ארז. כמו כן, עדיין אין התקדמות בהסכם עם מורי השל"ח, למרות מו"מ ארוך, ולא נחתם הסכם קיבוצי. "לכל החלטה פדגוגית יש השלכות כלכליות. משרד האוצר שם יד על הברז, ולמעשה, לדעתי, מנהל את משרד החינוך", מאשים ארז, "אם הדברים לא יבואו לפתרונם עד אחרי חופשת חנוכה, נפעיל את סכסוך העבודה ונשבית את מערכת החינוך העל־יסודית".

באגרת שנשלחה היום למורים, כתב ארז "לצערי הרב, מאז חילופי השלטון, דבר לא השתנה לטובה. להפך. אמנם, יש לנו אוזן קשבת אצל שר החינוך וגם אצל המנכ"לית, אבל דבר לא מתקדם. לאור האמור, ולאור הזמן הרב שחלף מאז נכנס השר בנט לתפקידו הזמן שאפשרנו לשר החדש ללמוד את הבעיות דברים לא נפתרו ואנו מדשדשים במקום. כל המאמצים שעשינו כדי לפתור את הבעיות בדרכי נועם, לא הועילו. כנראה שיח ענייני ומכובד לא די בו כדי להרשים. לכן החליטה הנהלת ארגון המורים להכריז על סכסוך עבודה בכל מערכת החינוך העל יסודי, כיתות ז' עד י"ד".

בעילות לסכסוך העבודה: חתימה על הסכם שכר בעניין מורי של"ח עניין שלמרות הסיכומים אין כל התקדמות בו; חתימה על הסכם שכר למורים בתפקידי הדרכה, אשר היום מקבלים את השכר הנמוך ביותר במערכת; חתימה על הסכם קיבוצי בדבר תגמול רכזי מעורבות חברתית; חתימה על הסכם קיבוצי בנוגע למורים העוסקים באבחונים; תגמול מורים בבתי ספר דתיים שמשגיחים על תפילת תלמידים לפני תחילת יום הלימודים; הסדרת רפורמה ותוספות שכר למורים ב– 74 בתי הספר שבפיקוח משרד הכלכלה ובישיבות תיכוניות; עומס בלתי נסבל המוטל על המורים לאנגלית; אי סדר מוחלט וחוסר בהירות בנושא הרפורמה בבחינות בגרות, הערכה חלופית; פנסיה למורים עובדי מדינה בחטיבה העליונה על פי הרפורמה עוז לתמורה; הוראות ששולח משרד החינוך לבתי ספר, לעתים תכופות, בלי לסכם אותן עמנו, והן פוגעות בתנאי העבודה של המורים; ניכויי שכר ממורים ע"י גזברויות משרד החינוך ללא הידברות עם המורה ועם ארגון המורים.

יצוין שביום רביעי שעבר "לאחר שיחות שהתקיימו עם ההסתדרות הכללית, הוחלט לצאת יחד למאבק מקצועי בנושא תוספת שכר למגזר הציבורי, שאליו אנו משתייכים. מדובר בתוספת שכר שאינה קשורה לא בעוז לתמורה ולא באופק חדש והיא מגיעה לכלל הסקטור הציבורי מאז 1 בינואר 2015. זו הפעם השנייה מאז הוקם ארגון המורים שמתקיים שיתוף פעולה עם ההסתדרות הכללית במאבק פרופסיונאלי. הפעם הראשונה הייתה בנושא הרפורמה בקרנות הפנסיה. אם שיתוף הפעולה הזה יישא פרי, ייתכן שנשתף פעולה שוב נגד רפורמות צפויות של המדינה שעלולות לפגוע בכולנו", מסר ארז.