נשיא ארצות הברית ברק אובמה, אמר אמש (יום שני), כי נאט"ו שוקלת "אופציות צבאיות בלוב". אובמה אמר את הדברים לאחר שיחה עם ראש ממשלת אוסטרליה, ג'וליה גילארד. לדבריו, שתי המדינות מסכימות כי האלימות שמפעיל המשטר בלוב נגד אזרחיו היא "בלתי מקובלת". כך מוסרת סוכנות הידיעות הסינית "סינחואה". דובר הבית הלבן, ג'יי קרני, הוסיף בהקשר ה"אופציות הצבאיות": ארה"ב "אינה שוללת שימוש בכוחות קרקע בלוב – אך אפשרות זו אינה נמצאת בעדיפות גבוהה כרגע".
מוקדם יותר אמר שר ההגנה האמריקני, רוברט גייטס, כי יש צורך בגיבוי בינלאומי לכל התערבות צבאית בהתקוממות בלוב שהפכה לסכסוך מזוין. "אני חושב שנצטרך לעקוב אחרי המצב מאוד מקרוב", אמר במהלך ביקור באפגניסטן הכבושה, "אבל אני חושב שבשלב זה יש הסכמה שכל פעולה צריכה להיות תוצאה של סנקציות בינלאומית".
רוסיה מתנגדת בחריפות לפעולה צבאית של מדינות המערב במתחולל במלחמת האזרחים בלוב. שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, צוטט הערב על-ידי סוכנות הידיעות הרוסית הממשלתית RIA, כאומר ש"התערבות זרה, ובכלל זה התערבות צבאית, היא אינה דרך לפתור את המשבר בלוב". לדברי שר החוץ הרוסי, "על המקומיים לפתור את בעיותיהם בעצמם".
יצוין ששליט לוב, מועמר קדאפי, מסר אמש במהלך ריאיון ארוך כי הוא פועל "בדיוק כפי שפעלה ישראל ברצועת עזה נגד גורמים קיצונים". קדאפי שוחח במשך 45 דקות עם כתבי רשת הטלוויזיה הצרפתית "פראנס 24". לדבריו אין לגנות את השימוש בכוח נגד המורדים – כפי שהמערב לא גינה את ישראל בעת "עופרת יצוקה" בה מצאו את מותם 1400 פלסטינים ברצועה – לוחמים, שוטרים, קשישים, צעירים, נשים וילדים.