מחריף העימות בין עובדי הבורסה להנהלה; סכסוך עבודה בהוט מובייל

מחריף העימות בין הנהלת הבורסה וועד העובדים. הוועד ממשיך לנקוט עיצומים והנחה את העובדים שלא להשתתף בסדנא עם אנשי הנאסד"ק שהגיעו לישראל כדי לקיים הדרכות למערכת החדשה שרכשה הבורסה. עובדים החריפו את העיצומים שלהם ובמקום לשבת עם נציגי הנאסד"ק פצחו בריקודים ברחבת בניין הבורסה. המנכ"ל יוסי ביינארט מצידו הורה להודיע לעובדים שלא יעבדו כנדרש ולא יגיעו לישיבות כי "שכרם ינוכה בהתאם". ההנהלה בראשות ביינארט נמצאת למעלה משנה במו"מ עם הוועד לחתימה על הסכם שכר חדש. ההנהלה מבקשת להביא להפחתה של תוספת השכר האוטומאטית לה זכאים כלל עובדי הבורסה של 5.6%.

2016-04-07_201952

הפגנה בעת הקמת ועד העובדים בהוט מובייל, יוני 2014 (צילום: ועד עובדים)

עו"ד בני כהן המייצג את ועד עובדי הבורסה, אמר לעיתון "כלכליסט" שעד עתה "הצעדים הארגוניים המינוריים היחידים שננקטו היו הימנעות חלקית של מספר מצומצם של עובדים משיתוף פעולה עם נציגי נאסד"ק, כל עוד לא הושגו כל ההסכמות לגבי השלכות ההסכם עם נאסד"ק, על עתידם וביטחונם התעסוקתי של העובדים. ארבעת עובדי הבורסה הושעו מעבודתם, תוך דרישה להתחייב באופן אישי שלא לקחת חלק בצעדים הארגוניים שהכריזה ההסתדרות. אף על פי כן, ולמרות שמנכ"ל הבורסה הורה לעובדים לצאת אל מחוץ לבניין הבורסה, הם הוזעקו הבוקר להתייעצות מקצועית, אלא שלאחר ההתייעצות המקצועית, הודיע מנכ"ל הבורסה, כי למרות שנזקק להם באותה התייעצות, הוא אינו מבטל את הודעתו בדבר השעייתם. בתגובה, הודיע ועד העובדים כי כל עובדי הבורסה ישהו בכניסה לבניין הבורסה עד אשר יבוטלו מכתבי ההשעיה ואותם עובדים יוחזרו לעבודה.מכל מקום, המסחר ושירותי הסליקה מתפקדים באופן רגיל ואין כל חשש לפגיעה כלשהי בשירותים אלה".

כמו כן, הוסיף עו"ד כהן: "באשר לדרישות העובדים, נציגות העובדים עומדת על שלוש דרישות, שהן מקובלות בכל תהליך של הפרטה ושינוי מבנה בעלות: המשך שמירתם של כל ההסכמים וההסדרים הקיבוציים, לתקופה של חמש שנים; רשת ביטחון והבטחת תעסוקתם של העובדים כתוצאה משינוי מבנה הבעלות וכניסת נאסד"ק למיזם משותף עם הנהלת הבורסה ומענק, כמקובל במקרה של הפרטות ושינוי מבנה בעלות".

לדבריו "הנהלת הבורסה, מצדה, תובעת לעשות שינויים מרחיקי לכת בהסכמים הקיימים, לבטל זכויות קיימות, אינה מוכנה להתחייב להמשך קיומם של ההסכמים הקיבוציים כפי שהם, ואינה מוכנה להתחייב לרשת בטחון תעסוקתי, על פי דרישתם של העובדים. כדי לחמם את הגזרה, מתנגדת הנהלת הבורסה להשיב את העובדים שהושעו, על אף שהשעייתם על רקע הימנעות משיתוף פעולה עם נציגי נאסד"ק אינה רלוונטית עוד, מאחר שנציגי נאסד"ק סיימו את שהייתם בארץ וחזרו לארצםכל אלה, מחדדים את המסקנה שהנהלת הבורסה מחפשת תירוצים ועילות להחרפת מערכת היחסים בתוך הבורסה, כדי להצדיק את כישלונה, את אזלת ידה, ואת אחריותה להתייבשות הבורסה".

המשאומתן בין ההסתדרות, ועד עובדי חברת הסלולר הוט מובייל והנהלת החברה על הסכם קיבוצי ראשון התפוצץ ונקלע למבוי סתום והעובדים החלו אתמול (רביעי) לנקוט בצעדים ארגוניים, במסגרתם לא יתקיימו עבודות לילה בחברה, לא יבוצעו משמרות כוננויות ולא תינתן תמיכה ללקוחות מעבר לשעות הפעילות. כ-340 עובדי הוט מובייל התארגנו בהסתדרות בחודש אפריל 2014 והצטרפו לאיגוד עובדי הסלולר, האינטרנט והייטק בראשות יקי חלוצי. מאז 2014 התקיים מו"מ להסכם הקיבוצי. ביולי 2015 הוכרז סכסוך עבודה בחברה, עלרקע המבוי סתום במשאומתן במסגרתו הקפידה הנהלת הוט מובייל להציג עמדות קשיחות ובלתי מתפשרות תוך קידום מהלכים חדצדדיים בחברה מהלכים שלהם השלכות על עתיד העובדים וגורלם התעסוקתי.


יו"ר ועד הוט מובייל, אופיר ברגיל, מסר כי "הנהלת הוט מובייל בוחרת להתעלם מעובדיה המהווים את המנוע שמביא את החברה להצלחתה. למרות שנעשו ניסיונות רבים מצדנו לקדם את המשאומתן, ההנהלה לא זזה מדרישותיה, ולנו לא נותרה ברירה אלא לפתוח בצעדים ארגוניים. אנו שבים וקוראים לאנשי ההנהלה לחזור לשולחן הדיונים ולקיים עמנו הידברות פתוחה וכנה עלמנת להסדיר את תנאי העסקתנו ולהבטיח לנו ביטחון תעסוקתי".