ח"כ תומא-סלימאן: ההסכם של האוצר עם מנהלי בתי החולים הציבוריים לא מספיק

לאחר שבועיים של מחאות והפגנות, שבעת בתי החולים הציבוריים, הנמצאים על סף קריסה כלכלית ומחסור חמור בציוד ותרופות, הגיעו אמש (רביעי) להסכם עם משרד האוצר, המסדיר את תקצובם לאורך שנת 2021. במסגרת ההסכמות יקבלו בתי החולים שערי צדק, הדסה, לניאדו, מעייני הישועה ושלושת בתי החולים בנצרת: המשפחה הקדושה, האנגלי וסנט וינסנט, תוספת תקציבית לשנה זו בסך כ-960 מיליון שקלים. בנוסף, הוחלט על הקמת ועדת ובה נציגי בתי החולים וגורמים ממשרדי האוצר והבריאות, שימליצו לממשלה בנושא לקראת אישור תקציב המדינה אם וכאשר תהיה למדינה תקציב.

מנהלי בתי החולים, השבוע, בכנסת במפגש עם חברי הכנסת עאידה תומאסלימאן ויוסף ג'בארין (צילום: זו הדרך)

אך לדברי ח"כ עאידה תומאסלימאן (חד"ש הרשימה המשותפת), שליוותה את מאבק בתים החולים "ההסכם לא מספיק". בדיון שיזמה בוועדת הכספים של הכנסת אמרה: "הזוי שבזמן מגיפה מנהלי בתי חולים נאלצים לשבות כדי לקיים את הפעילות של בית החולים. אבל זה לא מאבק שלהם אלא של כל האזרחים. אני נולדתי וילדתי בבית החולים הסקוטי בנצרת ומגיע לי בדיוק אותו תקצוב כמו כל האזרחים וההסכם לא מספיק צריך תקצוב שנתי הולם ולא חדפעמי".

עוד הדגישה: "בהסכם שהגיעו הוחלט על הקמת ועדה כלי ידוע שבעזרתו חופרים קבר לנושאים הבוערים. אני דורשת שהוועדה שתקום ותדון בתקצוב של בתי החולים הציבוריים חייבת להיות תחומה בזמן, והיא חייבת לתת דין וחשבון גם לוועדת הכספים. לא נאפשר עוד מריחה של הנושא חשוב זה על פני שנים".

עוד על משבר בתי החולים הציבוריים בגיליון השבוע של "זו הדרך" (עמ' 1, 3 ו-4):

http://maki.org.il/he/wp-content/uploads/2021/01/G04_2021.pdf