12 עיתונאים פלסטינים וישראלים נהרגו או נחטפו מאז תחילת הלחימה בדרום

הוועד להגנה על עיתונאים שמקום מושבו בניו יורק מדווח שמאז פרוץ המלחמה בדרום לפחות 12 עיתונאים ישראלים ופלסטינים נהרגו או נחטפו ושמונה נפצעו. על פי הדיווח שישה עיתונאים פלסטינים נהרגו בעת מילוי תפקידם בעת ההפצצות צה"ל על רצועת עזה ועיתונאי לבנוני נוסף עיסאם עבדאללה, כתב סוכנות רויטרס, נהרג בדרום לבנון מיריות של חיילי צה"ל.

על פי האתר "העין השביעית" עוד חמישה עיתונאים נהרגו או נחטפו מאז ההתקפה הרצחנית של החמאס בעוף עזה: איילת ארנין עורכת בתאגיד השידור נרצחה בפסטיבל המוזיקה ברעים, צלם "וויינט" ו"ידיעות אחרונות" רועי עידן תושב כפר עזה, צלם "ישראל היום" יניב זוהר תושב נחל עוז, שי רגב עורכת אתר "מעריב" והעיתונאי הוותיק ("על המשמר") תושב נחל עוז עודד ליפשיץ.

לפי החוק ההומניטרי הבינלאומי עיתונאים ואנשי תקשורת זוכים להגנה כל עוד אינם לוקחים חלק בפעילות עוינת. ניתן לזהות עיתונאים על באמצעות אפוד כחול שהם עוטים על גופם עליו רשום באנגלית המילה .PRESS בריאיון ששודר בתאגיד השידור הבריטי בי.בי.סי, אמרה נשיאת הוועד להגנת על עיתונאים, ג'ודי גינסברג, "עיתונאים אינם מטרה צבאית, הם אזרחים והם העיניים והאוזניים של כולנו במלחמה בעזה". עוד היא קראה לישראל לחקור את מותם של עיתונאים בידי חייליה.

יצוין שהאיגוד היציג של העיתונאים בישראל, ארגון העיתונאיות והעיתונאים, טרם התייחס למותם של אנשי התקשורת במהלך המלחמה ואף לא פנה לשלטונות בדרישה לחקור את המקרים ולהגן על עיתונאים במהלך עבודתם. אך הארגון מפעיל מאתמול (ראשון) מפגש מקוון יומי באמצעות הזום שזמין לכל עיתונאי ועיתונאית שחפצים בכך. כל המפגשים הם בהנחיית אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש המומחים בהנחיית קבוצות. המפגש הראשון נערך אמש בהנחיית תמיר אשמן ומאיה בן יעקוב.