יותר מ-5,000 מכתבים ששלחתם לפרקליט המדינה במחאה על החקירה ומעצרם של פעילי "פרופיל חדש". רבות ממכתבים נשלחו באמצעות האתר של Jewish Voice for Peace. כמו כן, גם פעולות רבות אחרות נעשו באמצעות האתר של הארגון.
באגרת שהפיצו בסוף השבוע שתי פעילות "פרופיל חדש", רלה מזלי ורות הילר, הן כתבו "קולכם מצליח לחצות את חומת האדישות של הרשויות הישראליות. מחלקת זכויות אדם במשרד החוץ שלחה לרבים מכם תגובה רשמי מטעמם, עדות לכך שהם לא מצליחים להתעלם מההתגייסות האדירה של תומכי פרופיל חדש ברחבי העולם, והם מוצאים את עצמם נאלצים להצטדק. אנו כותבות לכם כדי לבקש מכם להמשיך בעבודתכם החשובה; אנא כתבו שוב לרשויות שאתם לא השתכנעתם מהעמדת הפנים של דאגה לזכויות אדם וללשון החוק. לדבריהן "המקרה של 'פרופיל חדש' הוא לא מקרה מבודד. במקרה של 'פרופיל חדש', אחד עשרה פעילים עוכבו או זומנו לחקירה במשטרה בעניין חשדות מופרכות של הסתה וסיוע להשגת פטור משירות צבאי באמצעים פסולים. המשטרה הטילה מגבלות על הנחקרים, ארבע מחשבים שלהם הוחזקו במשך חודש במשטרה, ומעל ראשם מרחף איום במשפט וכליאה. ניתן להבחין פה בתבנית של חיפוש שעירים לעזאזל, הפחדה והטרדה של אזרחים ישראלים, ובעיקר של פלסטינים אזרחי ישראל, שמעיזים לתת דרור לקולות של התנגדות. האגודה לזכויות האזרח בישראל מדווחת על עליה ניכרת בהטרדה ואלימות מצד רשויות המדינה והמשטרה כנגד פעילי שמאל מאז הפלישה לעזה בדצמבר 2008, בניסיון שיטתי להשתיק את ההתנגדות ולהחניק את השיח הפוליטי".
להלן רשימה קצרה של חלק מהנפגעים והאירועים הללו: סמיח ג'ברין (41) – מתגורר ביפו, נכון להיום מוחזק במעצר מנהלי קפדני בבית הוריו באום אל פחם. הוא מואשם בתקיפת מפקד מרחב צפון של מג"ב במהלך הפגנה, בהתבסס רק על עדותו של אותו קצין משטרה. ג'ברין, שמנוע מעבודתו היצירתית, מלימודיו, ומסביבת חייו הרגילה, משמש כסימן אזהרה בוטה לפעילים אחרים (ראו עצומה הקוראת לשחרורו). אנרכיסטים נגד הגדר הסובלים שוב ושוב מניסיונות לדכא את פעילותם נגד כיבוש פלסטין בידי ישראל וחומת ההפרדה הלא אנושית שלה. יותר ויותר נראה שהצבא הישראלי מרחיב את היריעה ופוגע בהפגנות גם באזרחים ישראלים באמצעים של נשק חם, תקיפות אלימות, מעצרים ועיכובים, ולא מסתפק בפגיעה בפלסטינים ומפגינים בינלאומיים נגד החומה. ועוד: ארגון עדאלה, המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל, עובד בימים אלה על דו"ח מפורט בעניין אלימות משטרתית כנגד סטודנטים ערבים שהפגינו נגד ההתקפה בעזה, אלימות שזכתה לאישור ותמיכה של רשויות האוניברסיטה. ארבעה מהסטודנטים, פלסטינים אזרחי ישראל, שמיוצגים בידי עורכי הדין של עדאלה, עומדים כעת בפני אישומים פליליים ומשפטים. עדאלה גם מדווח על מעצרם של עשרה פעילים משפרעם שנעצרו בעקבות ההתקפה על עזה בחשד לזריקת אבנים ו/או הפרעה לשקט.
כמו כן, עזרא נאווי, פעיל שידוע בזכות עבודתו באזור דרום הר חברון, מואשם בתקיפת שוטר בזמן הפגנה למניעת הריסת בית פלסטיני נוסף. עבודתו המתמשכת באזור מושכת תשומת לב למצוקת הפלסטינים ומעצרו הוא ניסיון של הרשויות להשתיק אותו. בהפגנה שנערכה ב-30 באפריל, הפגנה שאורגנה על ידי קואליציית נשים לשלום צודק במחאה נגד החקירה הפוליטית של "פרופיל חדש", משטרת ת"א פצעה מפגינה ועצרה 8 מפגינים למשך הלילה, בצעד שבית המשפט הכריז שאינו מוצדק.
מזלי והילר מדגישות ש"אלו רק חלק מהעדויות המצטברות לשימוש השיטתי של רשויות המדינה בצבא ובמשטרה כדי להשתיק ולשתק אקטיביזם אזרחי, דיכוי שמצטרף לשנים של טרור שמופעל כנגד ארגוני חברה אזרחית פלסטיניים. לא נרשה שמצב עניינים עגום ולא דמוקרטי בעליל זה, כפי שעולה מפעולות המדינה, יוסתר באמצעות ניסוחים משפטיים או מכתבים מכובדים-למראה. ישראל איננה הדמוקרטיה הנאורה שהיא מתיימרת להיות. תודה על עזרתכם בהעברת המסר לרשויות הישראליות שהניצול לרעה של כוח המדינה גלוי לעין כל והוא מביש, והניסוחים הפורמליסטיים שלהם אינם משכנעים אחרת".