תנועות האופוזיציה במצרים, ובראשן התנועות "6 באפריל" ו"כיפאיה" קראו היום (חמישי) לקיים מחר "יום זעם" נוסף ברחבי המדינה. זאת, בהמשך למהומות ולהפגנות נגד המשטר שהתרחשו במדינה ביומיים האחרונים. המפלגה הקומוניסטית המצרים קראה אף היא להצטרף למחאות. כך מוסרת סוכנות הידיעות הקובנית "פרנסה לטינה".
על פי דיווחי עדי ראייה, בהפגנות האלימות שהיו הלילה נפצעו כ-70 בני אדם בעימותים בין המפגינים לכוחות הביטחון ברחבי המדינה. על פי מספר דיווחים, מפגינה ושוטר נהרגו במרכז קהיר במהלך המחאות נגד השלטון. בעיר סואץ, ניסו אמש המפגינים להצית בניין ממשלתי וסניף של מפלגת השלטון בעיר. המפגינים מוחים נגד משטרו של הנשיא חוסני מובארק. ביום ד', נהרגו שלושה מפגינים בעיר סואץ וכן שוטר בבירה קהיר. גורם ביטחון מצרי אמר היום לסוכנות הידיעות הצרפתית כי השלטונות עצרו עד כה לפחות 1,000 מהמפגינים ומארגני המחאה. רשויות התביעה במצרים הגישו כתבי אישום נגד 40 מהמפגינים שהשתתפו במהומות ברחבי המדינה ביומיים האחרונים, כך דיווחה בצהריים רשת הטלוויזיה "אל-ערבייה". לפי הדיווח, הם יואשמו בעבירה של "ניסיון להפיל את השלטון".
יצוין שבעמוד הפייסבוק של מארגני ההפגנות נכתבות סיסמאות בגנות המשטר ובעד המשך ההפגנות. "העם רוצה להפיל את המשטר!", נכתב. "בעזרת אללה נצליח לסלק את המשטר הזה לנצח-נצחים". מארגני ההפגנות משבחים את הצעירים שמפגינים מזה יומיים ברחובות הערים הגדולות במצרים ואף מקבלים תמיכה מגולשים ממדינות ערב נוספות.
ההפגנות אתמול בקהיר (צילום: אל אתיחאד)
על פי דיווח של רשת אל-ערביה, עימותים פרצו הבוקר בין מפגינים לבין כוחות הביטחון במרכז קהיר. 3,000 בני אדם משתתפים בהפגנה מול בניין אגודת העיתונאים המצרית בבירה. מאות בני אדם נוספים הגיעו לכיכר אל-עתבה ומפגינים שם נגד המשטר. אלפים נוספים נמצאים אף הם בדרך לכיכר. באלכסנדריה התאספו 4,000 בני אדם מול מסגד איברהים. בסואץ מפגינים 15,000 איש. כוחות הביטחון נמצאים במקום ומנסים לפזר את ההמונים.
כמו כן, צעירם מצרים העלו הבוקר באש תחנת משטרה בעיר סואץ, במחאה על הריגתם של שני מפגינים בעיר בעת המהומות ביום שלישי. עדי ראייה סיפרו כי השוטרים נמלטו מהתחנה, בעוד המפגינים הזועמים משליכים עליה בקבוקי תבערה. עוד עשרות מפגינים נאספו סביב תחנת משטרה נוספת בעיר, בדרישה לשחרר את חבריהם העצורים בה.
המפגינים בסואץ צועקים "תחי סואץ, סידי בוזיד המצרית", בהתייחסם לעיר התוניסאית סידי בוזיד, שם פרצו ההפגנות שהובילו בסופו של דבר לסילוקו של הנשיא זיין אל-עאבדין בן עלי. כוחות הביטחון יורים כדורי גומי לעבר המפגינים בסואץ, אולם עד כה לא דווח על נפגעים. כ-600 מפגינים התעמתו עם כוחות הביטחון בעיר איסמעילייה שבצפון סיני. לפי הדיווחים, המשטרה מפזרת את המפגינים בגז מדמיע.
סרטון על ההפגנות, אתמול, בקהיר (1.32 ד'):
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tV8Y3AZbfcw