בכתבת תחקיר שפורסמה אמש (יום ג') בעיתון הכלכלי "גלובס" נאמר כי ההנהלה מסרבת לחתום על הסכם קיבוצי עם מנחי האוניברסיטה הפתוחה ששבתו במשך 7 שבועות בגלל שהם קשורים ב"ארגון רדיקלי, הפועל לפי האידיאולוגיה השמאלנית של חד"ש"
לדברי כתבי העיתון שי ניב ורועי גולדנברג מאחורי הקלעים של השביתה הממושכת שהסתיימה ביום שני באוניברסיטה הפתוחה (או"פ), התנהל ועדיין מתנהל מאבק עיקש ועקרוני הרבה יותר מהסוגיה של תנאי העבודה של המנחים באוניברסיטה. בדיקת "גלובס" מעלה כי ראשי האוניברסיטה היו מוכנים לחתום כבר מזמן על הסכם קיבוצי עם המנחים, אולם התנגדותם העקרונית נבעה מזהות ארגון העובדים שמייצג את המנחים – "כוח לעובדים".
מדובר בארגון צעיר שמהווה אלטרנטיבה להסתדרות הגדולה והוותיקה, ושחרט על דגלו לאגד כמה שיותר עובדים חלשים במשק. עד היום הצליח הארגון לאגד בין היתר את עובדי גן המדע במכון ויצמן, את עובדות המשפחתונים של משרד התמ"ת, את עובדי סינמטק ירושלים ואת עובדי בתי הקפה באוניברסיטת ת"א, אולם באף אחד מהוועדים האלה לא נחתם עדיין הסכם קיבוצי.
חתימה על הסכם קיבוצי באוניברסיטה הפתוחה תהווה הכרה סמלית אך משמעותית ביכולותיו של הארגון החדש – ואת ההכרה הזו בדיוק מספר גורמים מבקשים למנוע. יועצים ועורכי-דין המייצגים את הנהלת האו"פ התריעו בפני ההנהלה מפני מה שהם מכנים "ארגון רדיקלי", הפועל לפי האידיאולוגיה השמאלנית של חד"ש. גורמים המעורים במו"מ העלו חשש כי אותם יועצים נוקטים בעמדה תקיפה כנגד כוח לעובדים, בין היתר, משום שהם חושבים גם על הלקוחות האחרים שלהם – ולא רק על הסוגיה ה"מקומית" באוניברסיטה.
בשיחות סגורות הם אף אמרו כי היו מוכנים לחתום על הסכם אם ההסתדרות הייתה הארגון היציג, ולא כוח לעובדים. זאת משום שההסתדרות נתפסת כ"נוחה" יותר למעסיקים – במיוחד בעידן "השולחן העגול". לטענת הגורמים, זה מה שהביא את הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה להתערב בסכסוך, ולחתור לחתימה על שני מסמכי הבנות, שהביאו לסיום השביתה. במסמך עליו חתמם סגל ההוראה מופיע "כוח לעובדים" כארגון היציג של המנחים, אך במסמך עליו חתמה הנהלת האו"פ היא התחייבה להגיע להסכם קיבוצי רק עם "ארגון פנימי" – כלומר רק אם "כוח לעובדים" יישארו מחוץ לתמונה.
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000457046&fid=3266