עיר לכולנו דורשת דיון על מאבק הדיור בעיריית ת"א-יפו: מזמינה את הציבור למועצה

בישיבה הקרובה של מועצת העיר תל אביב יפו, שתתקיים ביום שני הקרוב, 1 באוגוסט, תנועת "עיר לכולנו" תבקש למקד את הדיון במשבר הדיור ובדרכים לפתרונו המיידי ברמה המקומית. דובר התנועה מסר "הישיבה פתוחה לציבור בואו נראה לראש העירייה חולדאי שאיננו רוצים עיר לעשירים בלבד. בישיבה תתקיים החל משעה 18:00 במרכז ענב, על גג גן העיר, רחוב אבן גבירול 71 – בואו נראה שאנחנו לא רוצים עיר לעשירים בלבד"

 

 

מאהל מחאת הדיור בנווה שאנן, תלאביב (צילום: אקטיבסטילס)

הדיון ייפתח בשאילתות של חברי מועצת העיר מטעם "עיר לכולנו" בנוגע למשבר הדיור.
להלן רשימת השאילתות:

שרון לוזון "כידוע קיים בעיר מספר רב של דירות אשר הנן ריקות ובשל כך פטורות באופן מלא או חלקי מתשלום ארנונה. בערים אחרות בעולם מקובל שדירות מעין אלו ממוסות באופן משמעותי יותר מהממוצע על מנת לעודד את השכרתן. מדוע לא תפעל עיריית תל אביב על מנת להשית על בעלי דירות ריקות או נטושות מיסוי שיעודד אותם להשמיש את הדירות למגורים ולהשכירן?" ועוד: "בין הרחובות פרוג ודב הוז מצויים מעונות הוד, מבנים אשר נבנו בשנות השלושים של המאה הקודמת כמעונות עובדים ד' ה' ו' (ומכאן שמם). המבנה המכיל עשרות דירות קטנות עומד נטוש כבר שנים. מדוע לא תפעל העירייה אל מול כל בעלי הזכויות במבנה זה לשיקום המבנה ולהשמשתו לדיור בר השגה לסטודנטים, צעירים וזכאים? זאת תוך מתן תמריצים לגורמים השונים, לשם יצירת מודל ראשוני (פיילוט) לשיקום מבנים נטושים והפיכתם לפתרונות דיור עכשוויים, הנחוצים עד מאד בימים אלו?"

אהרון מדואל "תכנית הדולפינריום שהומלצה לאחרונה להפקדה בוועדה המקומית הנה עסקה במתכונת ובקונספט הרגיל המובל על ידך זה שנים של 'עיר לעשירים', התכנית מגלמת בחובה מתן הטבות עתק במאות מיליוני שקלים חסרות כל הצדקה לבעל הון. מצבו המוזנח של הדולפינריום דורש פתרון בדמות צווי שלוש או ארבע, ובכל מקרה אינו מצדיק את העסקה שנרקמה בין העירייה לבין בעלי הדולפינריום. שאלתי היא מדוע לא תבטל העירייה את העסקה, ותייעד את המגרשים לטובת דיור לזכאים או דיור בר השגה, או לחלופין את ההכנסות הצפויות ממכירת המגרשים לטובת קרן לדיור ציבורי ודיור בר השגה?" ועוד: "עיריית ת"א גוררת רגליים זה שנים תוך הערמת קשיים מרובים, בנושא התרת מגורים באזורי תעסוקה, ואוסרת לחלוטין פיצול דירות, פתרונות אלו כהוראת שעה עשויים לתת מענה ולו חלקי למצוקת הדיור, שאלתי היא מדוע לא תיזום עיריית ת"א תכניות חירום להתרת מגורים באזורי תעסוקה, ומתן היתרים לפיצולי דירות בסטנדרט שיומלץ על ידי הגורמים המקצועיים בעירייה ויאושר בוועדה המקומית?"

רחל גלעדוולנר "מהו סכום הכסף שהתקבל עבור מכירת הקרקע העירונית בשוק הסיטונאי. והאם העירייה מתכוונת להפנות את הכספים האלה לצורך קידום דיור בר-השגה?" כמו כן: "בכמה נמכרה הקרקע העירונית בירקון 19 ליזם שבונה כרגע את הבניין הידוע כ- SEA 1 ולאן כספי המכירה הופנו? האם לא חושב ראש העיר שיש להפנות את מרבית, או חלק גדול ממכירת הקרקע הציבורית לטובת פרוייקטים שיקדמו דיור בר-השגה?"

יעל בןיפת "עלות שכירות למטר בדרום העיר משתווה ואף עולה לעיתים לשכירות בשאר חלקי העיר. האם ראש העירייה ויו"ר הועדה לדיור בר השגה מודעים לעובדה זו בעת שהם מנפנפים בפתרונות סרק המעודדים ג'נטריפיקציה וגירוש האוכלוסייה הדרומית הוותיקה או שבעצם זו מטרתם?" עוד: "בשנים האחרונות חברת חלמיש מכרה מאות יחידות דיור לדיירי הדיור הציבורי, הכסף שהתקבל מכך היה אמור לשמש לטובת רכישת ובניית דירות אחרות לדיירי הדיור הציבורי. שאלתי היא כמה דירות רכשה חלמיש לטובת הדיור הציבורי מהכספים שהתקבלו בעשור האחרון?"

יואב גולדרינג "נכסי העירייה אשר לא בשימוש. – מתוך מאות הבניינים העומדים נטושים בעיר כאבן שאין לה הופכין קיימים גם נכסים בבעלות עירונית. טול למשל את בית צעירות מזרחי ברחוב דב הוז או את הבניין ברחוב שניאור 10 הסמוך לבניין העיריה הישן. מדוע מתעכבת הפיכתם של בניינים אלה ממפגעים סביבתיים ליחידות דיור עבור תושבי העיר הסובלים ממחסור ולחץ ביקושים אדיר של יחידות דיור? כיצד מתכוון אדוני להשמיש יחידות אלה בעבור תושבי העיר?" ועוד "איזה מאגרי מידע יש לעירייה ואיזה מהם רשומים ברשם מאגרי המידע? מי מפקח על השימוש במאגרים ובאילו אמצעים נוקט ראש העירייה על מנת לאבטח את המידע משימוש לא חוקי בו?"

האירוע בפייסבוק:
https://www.facebook.com/event.php?eid=168045439934326