ד"ר ישי מנוחין, מנכ"ל "הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל", שהגיש את התביעה נגד "החייל המרקד" אמר אמש (חמישי) כי "למרות שתחנות הצדק טחנו לאט והתלונה הוגשה לפני שמונה חודשים", הוא שמח על החלטתו של שי ניצן להעמיד לחקירה את החייל. "רק אינני מבין מדוע שאר החיילים אשר צילמו אסירים פלסטינים חסרי ישע, שוחררו מהצורך להיחקר על תמונות משפילות אלו", הוסיף מנוחין.
אתמול נמסר כי נגד עדן אברג'יל, חיילת שהצטלמה לצד עצורים פלסטינים כפותים, לא תיפתח חקירה פלילית, כך החליט המשנה לפרקליט המדינה עו"ד שי ניצן. עם זאת, עו"ד ניצן החליט לפתוח בחקירה נגד חייל אחר, שצולם לצד עצור כפות וקשור עיניים, כשהוא מכוון אליו את נשקו האישי. זאת בשל חומרת המעשה המשתקף בתמונה שהועלתה לעמוד הפייסבוק של החייל. חייל נוסף לגביו תיפתח חקירה פלילית העלה לרשת סרטון בו תועד כשהוא רוקד לצלילי מוזיקה סביב מתלוננת כפותה וקשורת עיניים.
אחת מהתמונות שהועלו לפייסבוק
ביחס לתמונות שהועלו בעמוד של אברג'יל, וגרמו למהומה ציבורית בארץ ובעולם, החליט המשנה לפרקליט המדינה כי למרות שמדובר במעשה מביש, אין מקום לפתוח בחקירה פלילית בגין התעללות, שכן המעשים שבוצעו לפני למעלה משלוש שנים אינם מתאימים לניהול הליך פלילי אלא משמעתי. לדבריו, "לאור העובדה כי חוק השיפוט הצבאי אינו חל על עדן אברג'יל, לא ניתן לנקוט בהליכים משמעתיים נגדה ואף לא ניתן להצדיק נקיטת הליכים פליליים".
יחד עם זאת, בשל חומרת התופעה פנה ניצן לפרקליטות הצבאית וביקש שייעשה כל מאמץ כדי למגר את התופעה המטרידה על ידי הגברת האכיפה בכל הנוגע לחיילים משרתים ומשוחררים שעליהם חל חוק השיפוט הצבאי, על ידי חינוך והסברה ועל ידי הגברת ענישה משמעתית. החלטות ניצן התקבלו בעקבות פניות של ארגון יש דין, עו"ד מיכאל ספרד ועו"ד ירדן קוטלר.