בעלי ההון נערכים לבחירות: "חייב להיות קשר בין הון לשלטון"

 

"בכל מדינה חייב להיות קשר בין הון לשלטון. אם אתה רוצה לקחת את המדינה למקום מסוים, יש צורך לרתום גם את אנשי העסקים המובילים במשק. האמירה הגורפת השוללת הון-שלטון נובעת מאותם מקרים שבהם הקשר הזה היה קלוקל, אך לא צריך להטיל דופי בכל". כך אמר הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ, ולשעבר מנכ"ל חברת קמור בתחקיר שפורסם בסוף השבוע במוסף הכלכלי של העיתון "מעריב", מאת רותם סלע. במרכז התחקיר: היערכות בעלי ההון ונציגיהם לבחירות הקרובות, שלדעת רבים יוקדמו.

 

עוד כתבה סלע כי בהצגת הדוחות הכספיים לשנת 2010 של בנק מזרחי-טפחות פצח יו"ר הדירקטוריון יעקב פרי בנאום ארוך על מצבה הגאיו-פוליטי של ישראל, שבמהלכו ציין חשיבותה של התקדמות תהליך השלום לעתיד ישראל. פרי, אשר נאם כך במשך דקות ארוכות אל מול שורה של כתבי שוק הון המומים, נשאל בסיום דבריו אם הוא מתעתד לרוץ לפוליטיקה וענה: "לא", תוך שהוסיף: "התפקדתי לקדימה". "אני עוד אזרח מודאג שאכפת לו".

מהתחקיר עולה כי הזירה הפוליטית מתמלאת בזמן האחרון בדמויות מעולם העסקים. משה גאון, יו"ר גאון אחזקות, תאגיד משפחתי שהוקם בעקבות הפרטת נכסי ההסתדרות, לוקח חלק בתנועת "עבודה עכשיו" שהוקמה על ידי אראל מרגלית, איש הון-הסיכון הירושלמי, ורתמה שורה ארוכה של אנשי עסקים, בעיקר אנשי היי-טק, לטובת עידוד ההתפקדות למפלגת העבודה.

כמו חלוץ הוא סבור כי התכונה של מעורבות אנשי עסקים בפוליטיקה היא חלק מתופעה רחבה יותר, שבה יותר ויותר אנשים רוצים לקחת חלק במשחק – וחלקם פשוט זוכים לבולטות גדולה יותר מאחרים. גאון מוסיף ואומר: "אני חושב שאין מספיק אנשי עסקים בפוליטיקה".

לצדה של ח"כ שלי יחימוביץ' ה"חברתית" ממפלגת העבודה עומד דוקטורנט לכלכלה בשם עופר קורנפלד, מהנדס תוכנה בהכשרתו שהקים חברת תוכנה בשם גאיה אשר נמכרה בשנת 2000 לקומברס ב-120 מיליון שקל. מאז הוא מתרכז בפעילות ציבורית. כמו כן, קורנפלד מרכז את פרויקט "בוחרים מחר" שמכשיר סטודנטים במכללת ספיר ובבאר שבע לפתוח עסקים ופועל זו השנה החמישית.

לכתבה המלאה שפורסמה בסוף השבוע:

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/232/780.html?hp=16&cat=1901