הקרנה מיוחדת של הסרט "שאף אחד לא רוצה שתראו": "שיטתהשקשוקה" תתקיים ביום שני הקרוב (3 בנובמבר) בשעה 20:30, במרכז הקהילתיבת-גלים, רחוב העלייה השנייה 45 (הבניין הוורוד). לאחר ההקרנה יתקיים פאנל בהשתתפותהבמאי מיקי רוזנטל. ההקרנה בחסות "שקוף – עיתונות לקידוםהדמוקרטיה" והשולח החיפאית של המכללה החברתית-כלכלי.דמי כניסה: 20 שקל. לאישור הגעה והזמנתכרטיסים: shakshuka@shakoof.org.il לפרטים: 054-4505862
יצויין שבחיפה ננעל בשבוע שעבר פסטיבל הסרטים ה-24, אולם לצד חגיגה קולנועית עשירה שנערכה במתחם הסינמטק בעיר, סרט אחד נדחק בחודשים האחרונים אל מחוץ לאולם. הסרט התיעודי "שיטת השקשוקה", מבית היוצר של הבמאי אילן עבודי והעיתונאי מיקי רוזנטל שעוסק בעסקיהם של האחים סמי ויולי עופר, הוקרן בסינמטק החיפאי פעם אחת בלבד. קהל רב נותר אז מחוץ לאולם המלא עד אפס מקום, אולם הסרט לא הוקרן פעם נוספת בעיר. על פי האתר "שקוף" גורמים בעירייה הסבירו הסיבה לכך היא העובדה שראש העיר, יונה יהב, מוזכר בסרט בהקשר שלילי וכי מסיבה זו נמנעו הגופים העירוניים מלהקרין את הסרט בעיצומה של מערכת הבחירות לעירייה. לדברי רוזנטל, עד היום לא ידוע לו האם מתכוונים להקרין את סרטו שוב בחיפה. הוא טוען עוד, כי "הסרט הוקרן פעם אחת בלבד. בכל פעם שפנינו לקבוע הקרנות נוספות, נתקלנו בהתחמקויות ובתירוצים שונים".
"שיטת השקשוקה", העוסק ביחסי הון ושלטון ובקשר ההדוק בין האחים עופר ובין ראשי המדינה, עורר מחלוקת ציבורית רבה, כאשר גופי שידור רבים – כולל חברת הלווין "יס" שהייתה שותפה בהפקתו – סירבו להקרינו עקב איומי תביעה ולחצים שהפעילה משפחת עופר. הסינמטק נענה לאתגר שבהקרנת הסרט, אלא שבעיר חיפה מופעל הסינמטק באמצעות החברה העירונית אתו"ס, ונראה כי הביקורת המוטחת בראש העיר יונה יהב, לצד הבחירות העירוניות שבפתח, הביאו לדחיקת הסרט מן האקרנים. במהלך הסרט נצפה יהב בחתונה שערכה משפחת עופר כאשר הוא אומר: "עוד פעם אתם עם השטות הזו של הון-שלטון? זה שטויות במיץ עגבניות, זכותי לתת כבוד לאדם שתורם בעיר שלי… והוא גם בונה את האצטדיון. חוץ מזה, אצלנו בחיפה, זיהום האוויר הוא מהנמוכים בארץ".
בכירים בעיריית חיפה טוענים, כי "יונה יהב מודע מאוד לנזק התדמיתי שהסרט מסב לו. מבחינתו, הפרסום והקרדיט שהוא לוקח לעצמו הם הדבר הכי חשוב". גורמים אחרים בסביבתו ציינו, שמופעלים לחצים כבדים מצידו בכדי שבסרט לא יוקרן בעיר. לדבריהם, נעשה ניסיון למנוע גם את ההקרנה היחידה, אך מאחר שכל הכרטיסים נמכרו, הבינו בעירייה שביטול ההקרנה תהווה נזק תדמיתי לראש העיר.