ארגון פרקליטי המדינה הודיע הבוקר (ב') שהוא דוחה את ההחלטה על פתיחה בשביתה. זאת עד לאחר פגישה שתתקיים בין נציגי הארגון נציגי משרד לאוצר ביום רביעי. הארגון הגיע להחלטה זו בעקבות מגעים בין הצדדים ביממה האחרונה. יחד עם זאת, סכסוכי עבודה נוספים פוקדים את המשק: נמשכת השביתה בבנק הבינלאומי הראשון ובהנהלות בתי המשפט ברחבי הארץ , נמשכים העיצומים במשרד החוץ וועד עובדי מינהל ומשק בבית החולים נהריה פנה בשבוע שעבר להסתדרות הכללית ולוועד הארצי של בתי החולים הממשלתיים בישראל וביקש להכריז על סכסוך עבודה.
העובדים בבי"ח נהריה נימקו את בקשתם במספר טענות: כוונה לצמצם בתקני כוח האדם, אי איוש תקנים קיימים, אי קליטת עובדים חדשים במקום עובדים שפרשו לגמלאות או שעזבו וגם בשל הכוונה להכניס עובדי קבלן. יו"ר הוועד, איציק בוזגלו, שלח השבוע מכתב אזהרה חריף להנהלת בית החולים, עם העתקים להנהלת משרד הבריאות ולהסתדרות, בו הוא מתאר את המצוקה הקשה. "מזה זמן רב שבית החולים נהריה סובל ממדיניות מפלה בקליטת עובדים. לא ייתכן שעובד יצא לגמלאות ובמקומו לא ייקלט עובד אחר. בלתי מתקבל על הדעת שעובד לא יצא לחופשה – לה הוא זכאי על פי חוק – כי אין מי שיחליפו בעבודה. בניגוד לכל היגיון, שעובד חדש לא ייקלט במקום עובד שהכריז על יציאה לחל"ת (חופשה ללא תשלום). העומס על העובדים הפך לבלתי נסבל ולבלתי אנושי, ואנו מאוד קרובים לרגע בו תהיה פגיעה לא רק בעובדים, אלא בתפקוד השוטף של בית החולים ובחולים עצמם".
כאמור, עובדי הבנק הבינלאומי ובנק פאג"י, שבשליטת צדיק בינו, הודיעו אמש כי מאחר ופגישתם עם הנהלת הבנק שנערכה אתמול לא הניבה תוצאות, השביתה תימשך. בשביתה משתתפים גם המנהלים (הלא בכירים) ומורשי החתימה, ולפיכך סניפי שני הבנקים ברחבי הארץ סגורים לקהל.
לדברי העובדים, סכסוך העבודה בבנק פרץ עקב טענות על לחץ בלתי אפשרי ובלתי סביר שמופעל על עובדי הבנק בנושאי שיווק; מדיניות תגמולים מעוותת של ההנהלה אשר מפעילה מערכת דיפרנציאלית וחד צדדית; הפרות סדרתיות של הסכמים על ידי ההנהלה ובין היתר את הסכם ההצמדה לבנק לאומי; עומס עבודה; ניסיונות ההנהלה לפגוע בעבודה המאורגנת בבנק; העסקת סטודנטים בניגוד להסכמים ועוד.
עוד על השביתה בבנק הבינלאומי:
http://www.maki.org.il/en/component/content/article/88/8125-2010-07-04-17-08-09
עוד על המאבק במשרד החוץ:
http://www.maki.org.il/en/component/content/article/88/8059-2010-06-28-18-46-28
עוד על סכסוך העבודה של פרקליטי המדינה:
http://www.maki.org.il/en/component/content/article/88/8124-2010-07-04-17-07-34