שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב הסביר אמש (א') לאתר ynet את השיקולים שהנחו, לטענתו, את שרי הסיעה בהחלטתם לתמוך בראש הממשלה ושר האוצר ולהסיר את תמיכתם מעל הצעת החוק להעלאת המינימום. לדבריו יו"ר מפלגתו, שר החוץ אביגדור ליברמן, המבקר באירופה, היה בסוד המגעים בזמן הדיון הדרמטי, ואף הועלה לקו הטלפון ושכנע את שריו להצביע עם רה"מ ושר האוצר נגד הצעת החוק.
ההצבעה על הצעת החוק נערכה אתמול אחר הצהריים, בתום שבע שעות של דיונים. 20 שרים הצביעו נגד ההצעה ועשרה הצביעו בעדה. בין המתנגדים להעלאת שכר המינימום היו שרי הליכוד וישראל ביתנו. לעומתם, שרי ש"ס ומפלגת העבודה הצביעו בעד היוזמה. גם שר המדע ויו"ר הבית היהודי דניאל הרשקוביץ תמך בהעלאת שכר המינימום.
חבר הכנסת עמיר פרץ הביע זעם על דחיית הצעת החוק והודיע כי יעלה ביום רביעי הקרוב את ההצעה להצבעה במליאת הכנסת. פרץ תקף את נתניהו ואמר כי, "בכל פעם שצריך להיאבק נגד האוכלוסיות החלשות רה"מ בנימין נתניהו מוצא את הכוחות והיכולות לרמוס את תקוותם לעתיד טוב יותר במדינה. מעניין שכאשר מדובר בנושאים אחרים רה"מ נחשף כראש ממשלה מזגזג ומקרטע, ורק כאשר מדובר בנושאים החשובים ביותר בשכבות המוחלשות הוא מצליח לגייס לו רוב".
פרץ הוסיף, כי "המסע שניהל שר האוצר, שלווה באיומים על משרדי ממשלה, על שרים שיצביעו כנגד החוק הינו מסע בלתי לגיטימי לחלוטין וייתכן אף בלתי חוקי. ציבור משתכרי שכר המינימום יכולים להבין היום כמה רה"מ ושר האוצר מוליכים אותם שולל ואיך הם מתכוונים להפוך גם את ציבור העובדים בישראל חלק ממדינת רווחה. פתרון ה'קסם' של מס הכנסה שלילי יוצר נורמה חדשה שבה גם העובדים בישראל מקבלים קצבת רווחה אך גם מייצר מכבסה למעסיקים וזו מתנה נוספת שהממשלה הזו מעניקה לבעלי ההון בישראל. אני מקווה שהכנסת תתעלה על הממשלה ותשנה את ההחלטה".
עוד על שכר המינימום ועמדת נתניהו:
http://www.maki.org.il/en/component/content/article/72/8126-2010-07-04-17-11-16