מחאות בוול סטריט שבניו-יורק ובערים נוספות ברחבי ארה"ב נגד תכנית הצלת הקפיטליסטית נרשמו בסוף השבוע. על כך מוסרת סוכנות הידיעות הקובנית "פרנסה לטינה". מאות התכנסו היום (שבת), אתמול וביום חמישי בקרבת בניין הבורסה שבניו-יורק וקיימו הפגנות קולניות נגד תכנית הממשל להצלת המערכת הקפיטליסטית האמריקאית. ההפגנות זוכות לתמיכת פדרציית האיגודים המקצועיים הגדולה (AFL-CIO) שאף קראה לחבריה להפגין בערים נוספות. נשיא הפדרציה, ג'ון סוויני, מסר לעיתונות: "ממשל בוש דורש מאיתנו, מהעובדים, לשלם את המחיר המשבר. זאת, מבלי שאחראים האמיתיים למשבר ישאו בתוצאותיו. חמור מזה: הוא רוצה את כספם של העובדים והגמלאים, אל אינו מוכן להיאבק בשורשי המשבר". עוד הוא הוסיף: "אנו מעוניינים שמאות מיליארדי דולר יוקדשו לחינוך, לבריאות לכל, ולדיור ציבורי – ולאו דווקא לבעלי הון". המפגינים שניצבו בקרבת הבורסה הניפו כרזות ובהן נכתב: "לא מוכנים להקריב את פנסיות שלנו למען הרווחים שלכם".
גם נשיא איגוד המורים הגדול, רנדי ווינגרטן השתתף במחאה ומסר "אנו יודעים היטב שיש בעיה עם הכלכלה האמריקאית. אבל אנו דורשים מדיניות אחראית, במקום הממון הרב שיישפך לכיסם של בעלי ההון ותאגידים הגדולים". גם בבירה ושינגטון נערכה הפגנה. במקום נאמה דסירה פיירוז שאמרה "אומרים לנו שבוש רוצה להציל את הכלכלה. בוש רוצה להציל את בעלי ההון ותו לא". על פי הסיכומים שנערכו על ידי האיגודים המקצועיים לאורכה ולרוחבה של ארה"ב התקיימו מאות הפגנות ומשמרות מחאה, לרוב על פי קריאה של פעילים מקומיים או באופן ספונטאני. דיווחים על מחאות התקבלו, בין היתר ממדינות קליפורניה, פלורידה ופנסילבניה.
על פי סקרים שפורסמו הבוקר, רוב הנשאלים מתנגדים ל"תכנית הצלת הכלכלה" של הממשל. על פי משאל שנערך עבור סוכנות הידיעות "אי.פי." רק 30 אחוז מן הנשאלים הביעו תמיכה בתכנית. 45 אחוז מתנגד "באופן נחרץ" וכרבע מן הנשאלים טרם גיבוש עמדה סופית בסוגיה.