דו"ח מיוחד של פורום דו קיום בנגב לשוויון אזרחי שפורסם לקראת היום הבינלאומי למלחמה בגזענות מגלה, כי למרות החלטת הממשלה משנת 2007 להגדיל את מספר העובדים הערביים בשירות הציבורי, המצב בנגב מחפיר.
ב-2007 החליטה ממשלת ישראל להגדיל את מספר העובדים הערבים בשירות הציבורי עד
ל-10% לפחות. נכון לשנת 2010, המצב בנגב לא תואם את החלטת הממשלה במשרדי ממשלה רבים. רק 17 עובדים מהמגזר הערבי, עובדים כיום בשירות הציבורי באזור הדרום. יש לציין כי האוכלוסייה הערבית בנגב מונה כיום יותר מ-180 אלף תושבים, רובם המוחלט ערבים-בדואים. לדברי רכז פורום דו קיום בנגב, נועם תירוש, "העובדה כי רק 17 נותני שירות במשרדי הממשלה הם מהמגזר הערבי מהווה "אפליה מוסדית ברורה כנגד תושבי הנגב הערביים".
בנוסף, חושף הדו"ח את מצב השירותים העגום בעיירות הבדואים המוכרות בנגב. שירותי תחבורה ציבורית חלקיים או לא קיימים כלל, מחסור בתשתיות הטלפוניה של בזק ועוד. המצב העגום ביותר הוא בעיירה לקיה, אשר תשתית בזק קיימות רק בחלק מהשכונות, העיירה אינה נהנית משירותי תחבורה ציבורית, אין פעילות של החברה למתנס"ים, ואין בה סניפי בנק.
פורום דו קיום בנגב לשוויון אזרחי מפציר בממשלת ישראל לעמוד בהחלטות שלה עצמה ולדאוג לייצוג הולם של האוכלוסייה הערבית בנגב במשרדי הממשלה השונים. כמו כן, על ממשלת ישראל להבטיח כי האפליה בשירותים השונים הניתנים בעיירות הבדואים בנגב תיפסק לאלתר.