בדיון שנערך בבג"צ ביום חמישי בעתירת גוש שלום נגד הקמת תחנת הרדיוהאזורית למתנחלים (רדיו"ש), ביקש בית המשפט מהמדינה לנמק בתוך 10 ימים האם תהיהמוכנה להקים רשות שידור נפרדת לשטחים ובכך יבוטל למעשה הליך המכרז שהוציאה הרשותהשנייה; נראה כי השופטים נוטים לקבל את העמדה כי הליך המכרז כפי שנעשה הנו פסול.
בג"צ, בהרכב השופטים מרים נאור, אסתר חיות ועוזי פוגלמן, דן בעתירת ארגון גוששלום נגד הקמת תחנת הרדיו "רדיו"ש", שאמורה לשרת את המתנחלים בגדה המערבית. הקמתהתחנה מתעכבת מאז חודש ינואר לאחר שהרשות השנייה החליטה להמתין להחלטת בג"צ ולראותהאם יוצא צו ביניים הפוסל את הליך המכרז.
בדיון ביקש בית המשפט מהמדינה לנמק בתוך עשרה ימים מדוע לא תפעל להקמת רשותשידור נפרדת לאזור הגדה המערבית. על פי החוק, הרשות השנייה, כרשות סטטוטורית, לאיכולה להפעיל שום סמכות שלא ניתנה לה במפורש בחוק, ולרשות מעולם לא ניתנה סמכותלפעול בשטחים שהם מחוץ לתחומי מדינת ישראל – לכן, עריכת מכרז שבו היא מעניקה רישיוןשידור בשטחים הכבושים אינו חוקי.
ההצעה שעלתה בבית המשפט אומרת למעשה שהמפקד הצבאי יקים רשות שנייה בגדה המערבית. במקרה כזה כל הליך המכרז יבוטל בשל חוסר הסמכות של הרשות השנייה לפרסם מכרז כפישעשתה, והרשויות המעוניינות להעניק לותיקי "ערוץ 7" אפשרות לחזור לאוויר יצטרכולהתחיל את כל ההליך מאפס. במידה והמדינה תסרב להצעת בית המשפט להקים רשות שידורמיוחדת לשטחים קיים סיכוי גבוה כי בג"צ יענה לבקשת העותרים ויוציא צו על תנאי שימנעאת הפעלתה והקמתה של התחנה.
בעתירה, שהוגשה באוקטובר 2007, עת פורסם המכרז על רדיו"ש, ציינו עורכות הדין גבילסקי וסמדר בן נתן בשם גוש שלום כי מדובר בצעד חסר תקדים וללא בסיס חוקי בו אלוףפיקוד המרכז מאציל סמכויות לשר התקשורת ומעניק לו את היכולת לבצע את הליך הקמת תחנתהרדיו. "מדובר בהיפוך הסדר הנהוג במשטר דמוקרטי", אומרת עו"ד לסקי, "הממשלה היא זושמעניקה ומאצילה סמכות לצבא ולא ההיפך". אדם קלר מגוש שלום אמר כי "ממהלך הדיון, בוהשופטים לחצו ללא הפסק על נציג המדינה, נראה שהם נוטים לקבל את העמדה כי הליך המכרזכפי שנעשה הנו פסול"
עורכי הדין של המשיבים, ציינו במהלך הדיון כי מבחינתם תחנת רדיו"ש יכולה להפעילמשדרים גם בתוך הקו הירוק עד 15 קילומטרים מגבול השטחים. "עמדה זו מוכיחה כי מדוברבתחנה פוליטית ולא אזורית", אמר קלר, "תחנה שתשב מחוץ לשטחים תשדר כמעט לכל הארץמירושלים, דרך גוש דן וההשרון ועד חיפה והקריות ולמעשה תגיע אל רובה הגדול שלאוכלוסיית מדינת ישראל. מעבר לעמדה הפוליטית, תחנה כזו תפגע בתחנות הרדיו האזוריותהקיימות המשדרות היום ואשר קיבלו מן הרשות השנייה זיכיונות ושלמו עליהם כסף רב.". קלרהוסיף כי "אין לנו התנגדות שתוקם תחנת רדיו פוליטית ימנית, שתביע עמדות ימניותברורות – כל עוד יפקחו עליה שלא תשדר הסתה גזענית – אבל אז חייבת לקום במקביל גםתחנת רדיו של מחנה השלום, שתקרא לפירוק ההתנחלויות ותדווח באופן שוטף על הפרתזכויות האדם בשטחים הכבושים".