יו"ר חד"ש יצטרף למשלחת הכנסת לביקור במחנה ההשמדה אושוויץ

יו"ר חד"ש, ח"כ מוחמד ברכה, הודיע הבוקר (א') על כוונתו להצטרףלמשלחת של הכנסת שתצא בעוד כשבועיים לפולין. המשלחת תשתתף בטקסים לציוןיום השואה הבינלאומי שיערכו באתר מחנה ההשמדה אשוויץ."דווקא אנחנו, הפלסטינים, יכולים וצריכים להתחבר עם הכאב היהודי ועם זיכרון השואה", אמר ח"כ ברכה. לאירועיגיעו משלחות מכל העולם ובכלל זה משלחת גדולה של הכנסת בראשה תעמוד סגניתהיו"ר, ח"כ יולי תמיר (עבודה). יום השואה הבינלאומי הוכרז על ידי האו"םוהוא מצוין ב-27 בינואר, התאריך בו שוחרר מחנה אושוויץ על ידי חיילי הצבא האדום.

"המאבק בנאציזם הוא דבר מכונן בתודעה שלי", הסביר ברכה את החלטתו. "אני שייך למפלגה הקומוניסטית שחגגה את יום הניצחון על הנאצים עוד לפני שנזכרו בכךבישראל. זה משתלב עם הגישה שלי שאי אפשר להלחם בדיכוי וגזענות באופןסלקטיבי. הדיכוי והגזענות והרצח שהיו באותה תקופה שחורה הם אירוע שחייבלהיות צרוב בתודעה האנושית", הוסיף.
ח"כ ברכה יצעד עם שאר חברי המשלחת במסלול המוביל ממחנה אושוויץ לאתר המשרפותבבירקנאו. בסיום הצעדה יתקיים טקס זיכרון בנוכחות משלחות מכל העולם, במהלכו יונחו זרים ויינשאו תפילות. עם זאת הדגיש ברכה כי לא ייקח חלקבאירועים נלווים לטקס, כמו מפגש בין נציגי הכנסת לבין נציגים של האיחודהאירופאי שאמור להתקיים בקרקוב.

ברכה אמר כי הוא אינו חושש מביקורת על החלטתו ברחוב הערבי: "אני עושהאת המעשה הנכון. יותר מ-50 מיליון בני אדם נרצחו על ידי הנאצים, מתוכםשישה מליון יהודים. רק שכל מעוות יכול להתייחס בשוויון נפש לאותו פשעולאידיאולוגיה הרצחנית שרצתה להכחיד עם שלם או קבוצות שלמות של בני אדםכמו יהודים וצוענים".
 
בהתייחסו להכחשת השואה של נשיא איראן מחמוד אחמדינג'אד הדגיש ח"כ ברכה:  "הכחשת השואה היא דבר בזוי. אין משהו נמוך יותר מכך ואם מישהו עושה את זהכביכול בשם התמיכה בעם הפלסטיני הוא קודם כל פוגע בלב הפלסטיני". לדבריו "ההתחברות עם הכאב היהודי ועם קורבנות השואה יכולה להוות תשתית מוסריתחזקה יותר לדרישה לחיסול עוולות אחרות".
 
ברכה גם דוחה ניסיונות לאנלוגיותהיסטוריות המשוות את פעולות צה"ל בשטחים וברצועת עזה למעשי הנאצים: "הדעהשלי על פשעי ישראל ידועה ומושמעת אך אין כל מקום לאנלוגיות היסטוריותכאלה. האידיאולוגיה הנאצית היא רצחנית ונפשעת ויש לעמוד באופן חד משמעינגד הפשעים האלה".
 
יצויין שאין זו הפעם הראשונה שראשי מק"י, יהודים וערבים, מבקרים במחנות ההשמדה. משלחות פקדו את המחנות המוות בסדירות – בייחוד בעידן ברית המועצות והמחנה הסוציאליסטי.