על פי נתוני הלמ"ס: העניים מוציאים על מזון כמחצית מהכנסתם

ההכנסה הכספית שנותרת לאחר ההוצאה על מזון, גבוהה פי 20 בעשירון העליון מזו שבעשירון התחתון. כך עולה ממדד שיעור ההוצאה למזון לפי עשירוני הכנסה, שפרסמה אמש (ג') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

 

לדברי הלמ"ס, מדד זה מאפשר להצביע על הפערים בהכנסה הפנויה (שלאחר תשלום המיסים) בין קבוצות שונות באוכלוסייה. על פי מדד זה, ההוצאה למזון במשקי בית בעשירון התחתון הסתכמה בשנת 2006 בממוצע ב-48% מכלל ההכנסה הכספית נטו, לעומת 7% מכלל ההכנסה הכספית נטו בעשירון העליון.

 

מדד שיעור ההוצאה למזון הוא חלק מפרסום חדש שתפרסם בקרוב הלמ"ס, בשם "מדדים לפיתוח בר-קיימא בישראל". פיתוח בר קיימא מוגדר כפיתוח העונה על צורכי הדור הנוכחי, מבלי שתיפגע היכולת לספק מענה לצורכיהם של הדורות הבאים, והוא מדגיש את הצורך בהתייחסות משולבת להיבטים סביבתיים, חברתיים וכלכליים.