בשבוע שעבר נמשך המשא ומתן בין הנהלת האוניברסיטה הפתוחה ונציגי המנחים שהתרכז ברובו בתנאי עבודת ההנחיה. אמנם טרם סוכמו תנאי עבודת ההנחיה, אבל השבוע החלו הדיונים גם בעניין תנאי עבודת ריכוז ההוראה. בנוסף, נציגי המנחים דרשו לדון גם את החלטת ההנהלה לאפשר לסטודנטים להירשם החל מסמסטר א' בשנת הלימודים הקרובה לקורסים במתכונת חדשה – "ללא הנחיה", ואת ההשלכות שעשויות להיות לכך על סגל ההוראה.
יצוין שבשבוע שעבר פורסם פסק דין חשוב ועקרוני של בית הדין הארצי לעבודה, בעניין "כוח לעובדים – סינמטק ירושלים". סכסוך העבודה בסינמטק דומה לסכסוך העבודה באו"פ, במובן היותו מופנה נגד מעסיק שסירב לנהל משא ומתן לשם כריתתו של הסכם קיבוצי, וטען שרק לאחר גיבוש ההסכמות בדבר תנאי העבודה, תידון שאלת עיגונם בהסכם קיבוצי או אחר. נשיא בית הדין הארצי לעבודה, השופט סטיב אדלר, קבע בפסק הדין כי "ההכרה בארגון כארגון עובדים יציג מקפלת בתוכה זכות של הארגון לכינון יחסים קיבוציים עם המעסיק או ארגון המעסיקים, לרבות זכות למשא ומתן קיבוצי בכלל הנושאים לגביהם ניתן לכרות הסכם קיבוצי", וכן כי "חובת ניהול המשא ומתן המוטלת על המעביד משמעה חובתו לבוא בדברים עם ארגון העובדים היציג בתום לב על עניינים שבתנאי עבודה וביחסי עבודה. אולם, משא ומתן עם ארגון עובדים היציג אינו בגדר דיבורים בעלמא, ותכליתו עיגון ההסכמות שיושגו בין הצדדים בהסכם קיבוצי".
מנציגות המנחים נמסר כי "שמחנו לשמוע כי כמה מעובדי הסגל המנהלי באו"פ החליטו לנסות להתאגד אף הם והחלו לפעול הלכה למעשה בכיוון זה. לאחרונה התקיימו שתי אסיפות הנוגעות לעניין זה – באחת, התארחה נציגת ההסתדרות ובאחרת התארחו נציגי כוח לעובדים יחד עם נציגי סגל ההוראה. עובדי האו"פ אשר חששו לדבר בעבר זה עם זה על התארגנות, מדברים כיום ופועלים בגלוי להתאגדות. זהו שינוי תודעתי משמעותי, ומכאן יש לקוות שתיסלל הדרך ליחסי עבודה קיבוציים עם כלל עובדי האו"פ, אשר יטיבו הן עם העובדים, והן עם מקום עבודתנו".