כמה עשרות מטפלות במשפחתונים של התמ"ת הפגינו אמש (יום ג') מול קריית הממשלה בתל-אביב, בדרישה ששר התמ"ת, בנימין בן אליעזר, ייפגש עם המטפלות וידון איתן בדרישתן להעלות את שכרן. המטפלות רשומות כעצמאיות המחזיקות את המשפחתונים כעסק, ולכאורה, התמ"ת אינו המעסיק שלהן, אלא שהתמ"ת קובע את התעריף שהן גובות, וכמה כסף יקבל ממנו, כך שבפועל הן שכירות. מתעריף התמ"ת, העומד בממוצע על 7,000 שקלים בחודש, מוציאות המטפלות אלפי שקלים בחודש על אחזקת המשפחתון – כך שהכנסתן בפועל נמוכה משכר המינימום.
"התמ"ת מסרב כבר שמונה שנים להעלות לנו את התעריף", אומרת אבלין מורד מאשדוד, המחזיקה משפחתון כבר 20 שנה. "דורשים מאתנו מקסימום איכות עם מינימום עלות. אנחנו לא נותנים לילדים מה שנותנים להם על מעון יום, אלא הרבה יותר מזה, ומקבלות פחות מהן. בכל שנה אומרים לנו, יהיה בסדר יהיה בסדר, ולא קורה דבר. כולנו מתפרנסות מזה, ויש הרבה מטפלות שהן אמהות במשפחות חד-הוריות שזאת פרנסתן היחידה". עוד טוענות המטפלות כי התמ"ת מסרב להעניק להן תוספת ותנאי ותק, וכי חלק מהרשויות המקומיות מלינות לעתים קרובות את השכר שהתמ"ת מעביר לו עבורן. יצוין שהמטפלות התארגנו לפני כשנה במסגרת "כח לעובדים".
"אנחנו בפירוש אוכלוסייה במצוקה", אומרת יו"ר הוועד של המטפלות, עליזה ידעי. "אנחנו מוציאות בממוצע 2,000 ומשהו שקל בחודש על אוכל וצעצועים לילדים, חשמל, כולל מזגן כל היום, תחזוקה, צביעה ושיפוצים – כך שבפועל יוצא לנו פחות משכר המינימום. וכל זה, בלי פנסיה ותנאים סוציאליים. אני עובדת 21 שנה, ואם מחר אין לי עבודה, אין דמי אבטלה. המעמד שלנו לא מעמד".