דו"ח של הכנסת מאשר את תחושותיהם של האזרחים בנוגע ליוקר המחייה המופרז בישראל. מהנתונים עולה כי מחירי המזון התייקרו בשש השנים האחרונות בשיעור ממוצע לשל 12.7%. בין הנתונים החריגים – עלייה של 90% במחיר שמן הבישול ועלייה ממוצעת של 60% עד 70% במחיר בשר הבקר הטרי.
מחירי המזון בישראל התייקרו בשנים האחרונות בשיעור ממוצע של 12.7% – פי ארבע ממדינות אירופה בתקופה המקבילה, בהן התייקרו המוצרים בשיעור של 3.6% בלבד, כך עולה מדו"ח של הכנסת. מהדו"ח עולה כי בין היתר, מחירו של שמן בישול התייקר ביותר מ-90%, בין השנים 2005 ל-20111, וכמו-כן מחירו של בשר בקר טרי עלה בשיעור של בין 60% ל-70%. מחר תקיים וועדת הכלכלה של הכנסת ישיבה מיוחדת, שתעסוק בממצאי הדו"ח.
ממצאי הסקר מבוססים על השוואה בין נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל ללשכה האירופית המקבילה – יורוסטאט. עוד עולה מהנתונים כי גם בענף הדיור חלה עלייה גבוהה במחירים בשיעור של 32% – פי שתיים בהשוואה לאירופה, בה עמדה ההתייקרות במחירי הדיור על שיעור של 14.5%.
גם שירותי הבריאות בארץ רשמו התייקרות חדה של 6% לעומת אירופה, בה קטגוריה זו דווקא רשמה הוזלה של 3.3%. גם בענף המלונאות וההסעדה נרשמה התייקרות חדה של 6% לעומת 1.3% בתקופה המקבילה באירופה. בענף ההלבשה וההנעלה נרשמה בישראל דווקא ירידה משמעותית במחירים לעומת אירופה. בעוד בגוש האירו הוזלו המחירים בענף זה ב-10.5%, בישראל נרשמה הוזלה משמעותית יותר של 18.8%.