מחקר חדש של סוכנות האו"ם לתעסוקה והסעד של הפליטים הפלסטינים, אונר"א, שפורסם אתמול (יום ב') עולה כי שיעור האבטלה ברצועת עזה במחצית השנייה של שנת 2007 היה 45% – הגבוה בעולם. ועוד: מחצית משקי הבית ברצועת עזה חיו מתחת לקו העוני. קו העוני מוגדר כהכנסה של כ-500 שקלים בשבוע עבור משפחה בת שש נפשות. נתוני העוני הגבוהים ברצועת עזה הם למרות הסיוע המאסיבי לו זוכים התושבים מצד ארגונים בינלאומיים. נכון להיום, ממשלת החמאס היא המעסיקה הגדולה ביותר ברצועת עזה. התעסוקה אותה מציעה ממשלת הנייה היא בעיקר בתחום האדמיניסטרטיבי והביטחוני. תחום נוסף המייצר מקומות תעסוקה הוא חפירת המנהרות להברחות בגבול עזה-מצרים.
עורכי המחקר הדגישו כי מדובר בנתונים חסרי תקדים ביחס לכלכלה העזתית. בגדה המערבית המצב הכלכלי טוב יותר עם 19% מהאוכלוסייה שנמצאת מתחת לקו העוני וכ-25% אבטלה בסוף 2007. שיעור האבטלה הכולל בשטחים הגיע בסוף השנה שעברה לכ-30%.
הדו"ח מציין כי העלייה באבטלה והתרחבות ממדי העוני נובעת מהיעדר השקעות במשק הפלסטיני וכתוצאה מהמשך המצור אותו מטילה ישראל על שטחי רצועת עזה. כ-95% ממפעלי התעשייה ברצועת עזה נסגרו במהלך השנתיים האחרונות. מחברי הדו"ח הזהירו מפני ההשלכות השליליות הצפויות כתוצאה מ"היעדר תעסוקה ועתיד" לקבוצת הגילאים 15-24 שנים.
לעיון בדו"ח המלא, 55 עמודים: