נשיאת ארגנטינה, קריסטינה פרננדס דה קירשנר, הצהירה אמש (יום ה') במהלך ביקור בלונדון כי איי פוקלנד שייכים למדינתה. המחלוקת סביב האיים שבה באחרונה לכותרות בשל דרישותיה של קירשנר שנדחו על הסף על ידי ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון. בשיחה עם עיתונאים ארגנטינים הגדירה הנשיאה את מצבם של האיים כ"גזל קולוניאלי". על כך מוסרת סוכנות הידיעות הקובנית "פרנסה לטינה".
"אני רוצה לשוב ולומר כי יש לנו ריבונות על איי מלווינס", הבהירה קירשנר והזכירה את שמם המקורי של האיים. את הדברים אמרה הנשיאה במהלך נאום שנשאה בשגרירות ארגנטינה בבירה הבריטית, לשם הגיעה לרגל פסגת ה-G20. הנאום הועבר בשידור ישיר לארגנטינה שמציינת כמדי שנה את "יום מלווינס" ב-2 באפריל. כלי התקשורת בארגנטינה דיווחו השבוע כי דיפלומטים בריטים ניסו להפעיל לחץ על בואנוס איירס שלא להעלות את סוגיית האיים במהלך ועידת הפסגה העולמית בלונדון. בראון נועד לפני כמה ימים עם פרננדס והשניים דנו בקצרה בנושא הנפיץ. אולם הפגישה לא הניבה פירות.
פוקלנד כוללת כ-100 איים בדרום האוקיינוס האטלנטי, הראשיים שבהם הם פוקלנד המזרחית ופוקלנד המערבית. הממשל באיים נחלק בין מושל בריטי לשלטון מקומי דמוקרטי. האוכלוסייה מונה כ-3,105 איש, רובה ממוצא בריטי. האיים שהיו תחת ריבונות ארגנטינית נכבשו על ידי הצי הבריטי בתחילת המאה ה-19.
הוויכוח על השליטה בפוקלנד הסלים לעימות צבאי בין שתי המדינות ב-1982, לאחר שהדיקטטורה הצבאית החליטה לפלוש לאיים, בסיוע צבאי ישראלי. אלפי חיילי צבא ארגנטינה, בסיוע חילות הים והאוויר, היו בעלי עדיפות מוחצת על הכוח הבריטי שהוצב במקום, ותוך זמן קצר עברה השליטה באיים לידי ארגנטינה. בריטניה שלחה בתגובה כוח צבאי גדול של כ-30 אלף חיילים, בליווי כלי שיט וכוח אווירי. בתום שבעה ימים הסתיימה המערכה בה נהרגו 649 חיילים ארגנטינאים ו-255 חיילים בריטים ותושבים מקומיים.