במחאה על גל הריסות הבתים במזרח ירושלים, שהחל מאז כניסתו של ניר ברקת לתפקידו כראש העירייה, ובעקבות כוונות העירייה להרוס 88 בתי מגורים בשכונת בוסתן שממזרח לחומות העיר העתיקה, יצאו השבוע כמה עשרות פעילי שלום ירושלמים לרחובות מערב העיר והצמידו לבתים "צווי הריסה" כדוגמת אלה המחולקים באופן כמעט יום-יומי במזרח העיר.
בצדם האחורי של צווי ההריסה מופיעה אזהרה לפיה אין מדובר בצו אמיתי, ומתחתיה הסבר מפורט על התלאות של תושבי שכונת בוסתן ועל המניעים להריסת בתיהם. בהסבר שהוצמד להודעה נאמר: "זה יותר מ-40 שנה שעיריית ירושלים מזניחה בשיטתיות את מזרח העיר 'המאוחדת'. בנוסף לעוני המחפיר, האבטלה, והמחסור הקיצוני בכיתות לימוד לילדים, לתושבים הפלסטינים של ירושלים אין כל אפשרות חוקית לבנות או להרחיב בתי מגורים עבור בני משפחותיהם".
ועוד: "לאחרונה מבקשת העירייה להרוס 88 בתים בשכונת אל-בוסתן בסילוואן, המשמשים קורת גג ל-1,500 בני-אדם. במקום השכונה עתיד לקום 'פארק ארכיאולוגי'. איזה ממצא ארכיאולוגי יכול להצדיק מחיקה של שכונה שלמה מהמפה? כך פועלת עיריית ירושלים, בראשות ניר ברקת, בשירותם של מתנחלים קיצוניים מעמותת אלע"ד ו'עטרת כוהנים', המשתלטים באלימות ובניגוד לחוק על בתים במזרח ירושלים, במטרה לייהד את מזרח העיר ולמנוע כל סיכוי להסכם שלום הוגן בין הצדדים בעתיד".
בשכונת בוסתן, המיועדת להריסה מאז שנת 2005, 88 בתי מגורים בהם מתגוררים מעל ל-1500 פלסטינים, חלקם הגדול פליטים שגורשו משכונות הנמצאות במערב העיר, כגון טלביה וקטמון. בעבר הודיעו עיריית ירושלים ומשרד הפנים כי אין בכוונתם להרוס את בתי השכונה, וזאת בעקבות לחץ ציבורי בארץ ובחו"ל, ומחשש לפריצת התקוממות פלסטינית רחבה בעקבות ההריסה. עם כניסתו לתפקיד הודיע ראש העיר כי בכוונתו להאיץ את קצב הריסות הבתים במזרח ירושלים.
יש לציין כי לשכונה, כמו לכל השכונות הפלסטיניות במזרח ירושלים, אין תוכנית מתאר מאושרת המאפשרת קבלת אישורי בנייה כלשהם. בחודש שעבר ניסו תושבי שכונת בוסתן לדון עם העירייה ועם וועדת התכנות המקומית על אישור תוכנית מתאר לשכונה שתיקח בחשבון את צרכי כל הצדדים, אך הצעתם נדחתה על הסף ללא דיון.
הפעילים מסרו כי בכוונתם להמשיך את פעולות המחאה בנושא בימים הקרובים, וקוראים לכל תושבי ירושלים לבוא ולבקר בשכונה כדי לראות בעצמם את המצב בשורר בה ואת מצוקת התושבים.