רינה הדר בת ה-61 טוענת כי ההסתדרות פיטרה אותה בגיל 61, כ-9 חודשים לפני יציאתה לפנסיה, וכל זאת אחרי 14 שנות עבודה ומבלי לערוך לה שימוע. בין הנימוקים לפיטורים: "המשבר העולמי פוגע גם בהסתדרות ומוסדותיה".
"הגוף הנושא לעצמו את נס העובדים ואת ההגנה על זכויותיהם, האישיות שמבקשת להגן על אחרון העובדים, שלא יהסס להשבית משק שלם בגלל פיטורי עובדים בהינף יד או באי שמירה על זכויותיהם, הוא זה שעומד עכשיו בליבה של עוולה, שאילו הייתה נחלת גוף שלטוני או מעין שלטוני או אז היה יוצא בקול תרועה רמה, זועק חמס ויוצא במסע ארוך כדי להגן על זכויותיו", היא טוענת בבקשתה מבית הדין לעבודה להוציא צו מניעה נגד פיטוריה.
הדר עבדה כמנהלת אדמיניסטרטיבית ב"מכון הבינלאומי למנהיגות – ההסתדרות החדשה", עמותה של ההסתדרות המשמשת כשלוחה של המרכז לשיתוף-פעולה בינלאומי במשרד החוץ וכיוזמת עצמאית של פרויקטים ותוכניות שיתוף-פעולה עם מדינות, איגודים מקצועיים, קואופרטיביים וארגונים חברתיים. עיקר הפעילות של המכון הבינלאומי בשנים האחרונות היא קורסים עבור המשטרות באמריקה הלטינית.
באמצעות עו"ד אלישי בן-יצחק היא טוענת כי בחודש ינואר כינסה מנכ"לית המכון, מולי אורן, את כל העובדים ואמרה שנוכח אילוצים ואי-יעילות של מחלקות מסוימות אין מנוס מסגירת אגפים, ולפיכך בימים הקרובים יזומנו העובדים לשיחה אישית. הדר טוענת כי הייתה בטוחה שהיא לא תפוטר נוכח החיוניות במשרתה והצורך לאיישה בעובד אחר, אם תפוטר.
למרות זאת, היא זומנה לשיחה בת 15 דקות, בה אמרה לה המנכ"לית כי היא מפוטרת. בשל תגובתה הנדהמת, הציעה לה המנכ"לית אפשרות חלופית: לקצץ למעלה מ-50% משכרה, מבלי לפגוע בהיקף משרתה. בפגישה נוספת אמרה הדר כי היא מוכנה לקיצוץ שכר של 20% ובלבד שיקוצץ לכל העובדים. כעבור כמה ימים קיבלה מכתב פיטורין, בה נאמר כי ההסתדרות רואה בפגישות אלה שימוע, וכי נוכח הסירוב לקיצוץ של 4,000 שקל בשכר – היא מפוטרת. לטענתה, היא פוטרה רק בשל גילה ובניגוד לחוקת ההסתדרות. ההסתדרות טרם הגישה כתב הגנה.