הנהלת 'מעריב' מסרבת להחזיר לעבודה את יו"ר הוועד

 

ועד העיתונאים של "מעריב" ובעלי העיתון החדש שלמה בן-צבי לא הצליחו להגיע להבנה בנוגע להעסקתו של יו"ר הוועד חגי מטר. כך הצהירו באי-כוחם של הצדדים בפני בית-הדין האזורי לעבודה בתל-אביב על פי ידיעה שפורסמה באתר "העין השביעית". אם לא די בכך, נראה כי היחסים בין הוועד לבעלים החדש הולכים ומידרדרים. "נפתחו חזיתות נוספות, שאף אחת מהן לא עוזרת ליחסים בין הצדדים", הודיע בפתח הדיון עו"ד אמיר בשה, בא-כוחו של הוועד. לדבריו, הנהלת העיתון מסרבת לעדכן את נציגות העובדים בשינויים מבניים במקום העבודה, מסרבת לשבת למשא-ומתן לצורך גיבוש הסכם קיבוצי מפורט, ואף הקפיאה את הישיבות השבועיות שהתקיימו בינה לבין ועד העובדים. "על פניו יוצא כי עניינו של חגי מטר היה הנחליאלי שבישר את בוא החורף נטול העבודה המאורגנת ב'מעריב'", אמר בשה.

 

חגי מטר בבית הדין לעבודה (צילום: העין השביעית)

השופט אורן שגב הציע לבאי-כוחו של "מעריב" לגלות גמישות יתרה. "'מעריב' לא רואה את כל העניין הזה כחלק ממכלול שלם, אפילו להשתמש בו כפלטפורמה לפתור את הדברים האחרים?", שאל. "תפתרו את הבעיה הראשונה, יכול להיות ששאר הדברים יסתדרו מאליהם. וכן, בשביל לפתור את הבעיה הזו תגלו קצת יותר גמישות בלי שתתפשרו על העמדות המשפטיות. "זה נראה כאילו יש פה איזושהי עמידה על עיקרון […] וזה לא נראה שזה הולך למקום טוב. […] למה 'מעריב' לא רואה לנכון לגלות את הגמישות מטעמים פרקטיים של עצמה? הושקעו המון כספים על-ידי מי שקנה את 'מעריב', ואתם מאז מצויים בסכסוכים בלתי פוסקים שלהערכתי אפשר היה להימנע, אין לי ספק שהם גם עולים ממון רב לבעלי המניות. אתם רוצים החלטה? תהיה החלטה. אני רק חושב שזה שולח אתכם למקום מאוד לא טוב, ולפעמים אפשר לגלות גמישות. להגיד, 'אנחנו חושבים שהיינו מאה אחוז, ובכל זאת, ובכל זאת'. לא ברור לי מה העיקשות הזאת. לא מדובר על לתפור תפקיד שלא קיים. לא מדובר על תפקיד שיטיל עומס מוגזם על המעסיק". השופט שגב המשיך והבהיר כי בעיני בית-הדין, בהתעקשות על אי-קליטתו מחדש של מטר בעיתון יש "משהו צורם, בלתי פתור".

עו"ד שי תקן, אף הוא מטעם ארגון העיתונאים, הציג בפני השופט הודעת דואר אלקטרוני ששלח לחברי ועד העיתונאים ב"מעריב" ובו כתב להם כי כל עוד הם עומדים על כך שמטר יגיע לפגישה עם הנהלת העיתון כנציג ההסתדרות, לא יתקיימו עימם פגישות לגיבוש ההסכם הקיבוצי המפורט. יצוין בימים הקרובים יגישו הצדדים את סיכומיהם, ולאחר מכן יפסוק השופט שגב בעניינו של מטר. היום התקיים בבית-הדין דיון בבקשה נפרדת של הוועד, שטוען כי הנהלת "מעריב" אינה מעדכנת אותו כנדרש בשינויים המבניים שהיא מבצעת בעיתון.

עוד בנושא:

http://www.the7eye.org.il/36448