כאלף בני אדם השתתפו בעצרת שנערכה אמש (חמישי) ברחוב רוטשילד, מול "היכל העצמאות", שבמרכז תל-אביב למען מדינה פלסטינית עצמאית לצידה של ישראל. העצרת נערכה ביוזמה של מספר ארגונים ובהם פורום ארגוני השלום, חד"ש, גוש שלום, שלום עכשיו, ונציגים ממרצ. המפגינים קראו קריאות תמיכה ברעיון שתי מדינות לשני עמים ונשאו שלטים שעליהם נכתב "מדינה פלסטינית – אינטרס ישראלי" ו"שתי מדינות לשני עמים". המפגינים גם ביכרו על המהלך הפלסטיני באו"ם ואמרו כי זה צעד חשוב בדרך להקמת שתי מדינות זו לצד זו. הם מחו על כוונת ישראל להתנגד לצירופה של פלסטין לאו"ם כמדינה משקיפה. מאחורי הנואמים הונפו דגלי ישראל ופלסטין.
שורה ארוכה של נואמים לקחו חלק באירוע, ובהם: נבילה אספניולי, מס' 5 ברשימת מועמדי חד"ש בבחירות הקרובות. סופיאן אבו-זיידה, בכיר בפתח ושר לשעבר בממשלה הפלסטינית, שהשתתף אף הוא בהפגנה בתל אביב. "אני שמח לבוא ישר מעזה לתל אביב ולפגוש חברים שכבר לפחות 20 שנה אנחנו נפגשים ומנסים להשיג את השלום", אמר אבו-זיידה. "כמה אני שמח שברגע שיש הפגנות ברמאללה ובעזה גם בתל אביב חוגגים את היום הזה שהפלסטינים מקבלים מעמד של מדינה לא חברה באו"ם. אני רוצה להודות לכל אלה שבאו לכאן. המסר שעובר לפלסטינים זה שעדיין יש אנשים בישראל שמאמינים בשתי מדינות לשני עמים. יש שפויים בישראל. יש אנשים שמאמינים שצריך לשים קץ לכיבוש. די, נמאס לנו. הפלסטינים רוצים מדינה שתחיה בשלום לצדה של מדינת ישראל"
ד"ר נאווה זוננשיין, מנהלת בית ספר "וואחד אל סאלאם" בנווה שלום, אמרה בנאומה: "באנו לכאן לתמוך בך, אבו מאזן, ובעם הפלסטיני. אתה בחרת במאבק לא אלים ואנו מכבדים את זה, בעוד הממשלה מדברת עם מי שיורה טילים. הפלסטינים לא יכולים לחכות יותר, בואו נעבוד יחד לשינוי המציאות". בעצרת הופיעה הזמרת מירה עווד, שאמרה כי היא מאושרת לעמוד תחת שני דגלים. "אני מאושרת מיוזמת אבו מאזן ועצובה מאוד מהאטימות והסירוב הלא מובן לתת סוף סוף צ'אנס לעם הפלסטיני להתקדם בחיים".
הצבעה היסטורית באו"ם
באולם העצרת הכללית של האו"ם בניו יורק נערכה אמש (חמישי) ההצבעה ההיסטורית של בקשת הרשות הפלסטינית להכיר בה כמדינה משקיפה שאינה חברה באו"ם. הבקשה התקבלה ברוב גורף של 138 מדינות תומכות מול תשע מתנגדות בלבד. בין התומכות בבקשה הפלסטינית נרשמו סין, הודו, רוסיה, יפן וחלק גדול ממדינות אירופה – צרפת ואיטליה בראשן, כמו גם אוסטריה, ספרד, פורטוגל, נורבגיה, דנמרק, קובה, ונצואלה, אירלנד ועוד. בפתח הדיון נשא יו"ר הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן), נאום בו האשים את ישראל במעשים ברבריים כלפי הפלסטינים. בהמשך נאומו, שב אבו מאזן והתייחס למבצע "עמוד ענן" ובתגובת העולם למערכה. לדבריו, "התוקפנות הישראלית נגד עמנו ברצועת עזה הוכיחה שוב כמה דחוף זה לשים קץ לכיבוש הישראלי, ולאפשר לעמנו לזכות בחירות ובעצמאות. תוקפנות זו גם הוכיחה את דבקותה של הממשלה הישראלית במדיניות הכיבוש, בכוח הזרוע ובמלחמה, שבתורם מחייבים את הקהילה הבינלאומית לשאת באחריותה כלפי העם הפלסטיני וכלפי השלום".
"לא באנו לכאן כדי לעשות דה-לגיטימציה למדינה שהתבססה לפני שנים – ישראל – אלא כדי לאשר את הלגיטימיות של מדינה שצריכה כעת להשיג את עצמאותה, וזוהי פלסטין", אמר עוד אבו-מאזן. "באנו ליזום ניסיון אמיתי ואחרון להשיג שלום. המהלך שלנו לא מכוון להריסת מה שנשאר מתהליך המשא-ומתן, שאיבד את מטרתו ואת האמינות שלו, אלא לנסות ולהפיח בו חיים חדשים ולהציב עבורו בסיס מוצק. בשם אש"ף, אני אומר: לא נוותר ולא נתעייף. הנחישות שלנו לא תדעך, ונמשיך לפעול להשגת שלום צודק. עם זאת, מעל לכל ולמרות הכול, אני מדגיש שעמנו לא יוותר על הזכויות הלאומיות הבסיסיות שלו, כפי שהוגדר בהחלטות האו"ם. לא נקבל כל דבר שהוא פחות מעצמאות המדינה הפלסטינית, עם מזרח ירושלים כבירתה, בכל השטחים הפלסטינים שנכבשו ב-1967, הדורש לחיות בביטחון לצד מדינת ישראל, עם פתרון לבעיה הפלסטינית על בסיס החלטה 194, בהתאם לחלק האופרטיבי של יוזמת השלום הערבית".
עוד בנושא:
http://maki.org.il/he/occupation/135-news/14717
http://maki.org.il/he/occupation/135-news/14723