ח"כ חנין: לתת סיוע למפעלים במצוקה ולהעבירם לשליטת העובדים

בשבוע שעבר (20.9), ביום בו התקיימו ההפגנות של עובדי מפעל הזכוכית פניציה ועובדי עיתון מעריב, הנמצאים שניהם בסכנת סגירה, הגיש ח"כ דב חנין הצעת חוק חדשה להעברת מפעלים במצוקה לשליטת העובדים.

"למה בעצם משאירים מפעלים במצוקה בידי הבעלים שנכשלו? למה לא לתת למפעלים סיוע – אבל גם להעביר אותם לשליטת העובדים?", שאל חנין.

  

"הגשתי היום הצעת חוק שעושה בדיוק את זה. מתאים למעריב וגם לפניציה", אמר. לפי הצעת החוק, תוקם קרן לסיוע למפעלים במצוקה, אשר תתוקצב בידי המדינה. מפעל המצוי במצוקה כלכלית יהיה זכאי לסיוע מהקרן, ויועבר לשליטת עובדיו. לדבריו: "יטענו שזה רדיקלי? המציאות הרדיקלית שלנו מחייבת פתרונות רדיקליים".

אלוןלי גרין, ממובילי המחאה החברתית וחבר הנהגת מק"י וחד"ש, היה שותף לניסוח הצעת החוק. "מקומות עבודה במצבים מיוחדים (סכנת סגירה, פיטורים, הפסדים) יעברו לשליטת העובדים", אמר גרין. "אנחנו לא צריכים שיעבירו את מקומות העבודה שלנו לבעלי הון אחרים, אשר ייכשלו גם הם. ההון לבד הוא רק אחוז אחד. אנחנו ה-99 אחוזים ואנחנו יכולים להסתדר טוב מאוד".