מאז תחילת השנה מספר המועסקים בארה"ב ירד בשני מיליון משרות; קרס בנק אמריקאי נוסף

על פי דו"ח על מצב התעסוקה של משרד העבודה האמריקאי לחודש נובמבר שפורסם אמש (ששי), נרשמה ירידה של 533 אלף המועסקים במגזרים לא חקלאיים במדינה. זאת, חרף התחזיות לפיהן נאמד מספר המובטלים החדשים בין 350 אלף ל-490 אלף. שיעור האבטלה עלה ל-6.7% – הגבוה מאז 1993. על כך מוסר הבוקר (שבת) העיתון הצרפתי "הומניטה".

הנתון שהצביע על ירידה הגבוהה ביותר מאז דצמבר 1974 הכה את המומחים בתדהמה. מנתוני הממשלה עולה כי מאז תחילת השנה איבדה כלכלת ארה"ב כשני מיליון משרות. זו ההשפעה הישירה של המשבר הקפיטליסטי על המשק האמריקאי, שנכנס למיתון בצלו. מנתוני הממשל ניתן לראות בהתדרדרות מהירה בשוק העבודה – כשהאזרחים מתכוננים לתקופת החגים שצפויה להיות עגומה מתמיד. זאת בעוד חברות רבות דיווחו לאחרונה על פיטורים מתוכננים בצל ירידת במכירות.
 
בתוך כך נמסר אתמול על סגירת הפרסט ג'ורג'יה קומיוניטי בנק מג'קסון, המחזיק בארבעה סניפים בדרום מזרח אטלנטה. זהו הבנק ה-23 שנסגר בארצות הברית מאז תחילת השנה.
 
פרסט ג'ורג'יה, שמחזיק בנכסים בהיקף של 237.5 מיליון דולר ופיקדונות בהיקף של 197.4 מיליון דולר, נסגר על ידי מחלקת הבנקאות והפיננסים של ג'ורג'יה אתמול. יונייטד בנק אוף זבולון, גם הוא מג'ורג'יה, יקבל את פיקדונותיו ויפתח מחדש את הסניפים. "הפיקדונות ימשיכו להיות מבוטחים על ידי קרן ביטוח הפיקדונות, כך שאין צורך שהלקוחות ישנו את קשרי הבנקאות שלהם", נמסר בהודעת הקרן.
 
הממשל בארה"ב סגר מאז ראשית השנה את המספר הרב ביותר של בנקים ב-15 השנים האחרונות. נובמבר היה החודש העמוס ביותר מזה למעלה מעשור, ובמהלכו נסגרו חמישה מוסדות בנקאיים, בדומה ליולי 1994. ברבעון השלישי, לפי קרן ביטוח הפיקדונות, הוגדרו 171 בנקים בעייתיים – זינוק של 46% בהשוואה לרבעון השני.