חבר מועצת עיריית ת"א-יפו מטעם "עיר לכולנו", יואב גודלרינג, פתח במערכה נגד התשלום שגובה העירייה על קיום הפגנות. הסכומים נעים בין 16,600 ל-35,300 שקל, בהתאם למספר המשתתפים. לשם כך הוא עתר נגד העירייה.
יואב גולדרינג (צילום: חד"ש)
היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, התבקש להגיב גם הוא לעתירה, ומתשובתו, שנמסרה בשבוע שעבר, עולה כי בעירייה פועלים לשינויים בתעריפים. "לאחר ישיבה שנתקיימה בפרקליטות המדינה, עם כל גורמי הממשלה הנוגעים בדבר, ובהשתתפות נציגי עיריית ת"א, נמסר לנו מטעם היועמ"ש לעירייה כי הנושא שעומד במוקד ההליך יועלה לדיון נוסף במועצת העירייה, וזאת בהתחשב בהערות שנשמעו בישיבה בפרקליטות", נכתב בתשובה.
משמעות הדברים היא שבעירייה צפויים להביא לאישור מחדש את תעריף ההפגנות במועצת העיר, הפורום שמאשר אותו. בתנועה לאיכות השלטון, שהגישה את העתירה יחד עם גולדרינג, קראו לבית המשפט להאיץ את ההליכים בנושא: "קשה לנו שלא לחוש אי נוחות מהעיתוי המאוחר בו נזכרה העירייה לעשות זאת, בפרט לאור העובדה כי במשך שש השנים האחרונות העירייה שבה ומציגה עמדה עקבית ותקיפה ביחס לסוגיה הנדונה". היועצת המשפטית של
בעבר הביעו שופטי העליון מורת רוח מהתעריף של עיריית תל אביב, על אף שהוא מתייחס להוצאות תפעוליות שונות שנופלות על העירייה כגון גידור, חשמל, ניקיון, פיקוח ועוד. השופט עוזי פוגלמן ציין בדיון האחרון בעתירה כי "עיריית תל אביב היא לא גוף כלכלי והמצב הזה באמת מרחיק לכת". הנשיאה דורית ביניש אף הגדירה את דרישת התשלום "מוזרה".
"המגמה המסתמנת בעקבות העתירה מקבלת משמעות חדשה ומשנה תוקף מבורך בימים אלו, בהם המחאה החברתית מבהירה שדמוקרטיה אינה סחורה השמורה לאלה שידם משגת", מסר גולדרינג, והוסיף "חבל שהעירייה והעומד בראשה התעקשו על גביית תשלומים מופרזים והסירו את הצעתי לביטולם פעם אחר פעם", הוא הוסיף. לדבריו, "לאחר גמר השיפוץ תחזור כיכר רבין להיות סמל הדמוקרטיה הישראלית, ובעקבות המאבק המוצלח על התעריפים, אני מקווה שהיא גם תממש ייעוד זה".
|