שביתה באחת מחברות התקשרות הגדולות בארה"ב

לאחר שהמו"מ לחידוש ההסכמים הקיבוציים בין עובדים בווריזון (Verizon) להנהלת החברה שבארה" הגיעו למבוי סתום, הכריזו אתמול (א') איגודים מקצועיים שמייצגים 45 אלף עובדים – קרוב למחצית מהמועסקים החברה – על שביתה. כך, מסר הבוקר העיתון הקומוניסטי הבריטי "מורנינג סטאר"

 

עובדי וריזון מפגינים מול מטה החברה (צילום: מורנינג סטאר)

זו השביתה הראשונה בווריזון, אחת משתי חברות הסלולר הגדולות בארצות הברית, מאז שנת 2000, שבה שבתו כ-80 אלף עובדים במשך כשלושה שבועות. העובדים השובתים כעת הם טכנאים ואנשי תמיכה בחטיבת הקווים הנייחים, שמשרתת לקוחות פרטיים ובתי עסק בצפון מזרח ארצות הברית, כמו גם שירותי אינטרנט מהיר וטלוויזיה. הסוגיות השנויות במחלוקת בין האיגודים להנהלה הן שיעור ההשתתפות בביטוח הבריאות, תוכניות הפנסיה וכללים הנהוגים במקום העבודה. כך מסר דובר האיגוד של עובדי התקשורת באמריקה.

המגעים בין שני האיגודים – איגוד עובדי התקשורת באמריקה והאחווה הבינלאומית של עובדי החשמל – לבין מנהלי וריזון מתנהלים מאז סוף יוני, אך עד כה לא הושגה הסכמה. אתמול פג התוקף של הסכם העבודה האחרון. "בדקה התשעים, ממש לפני מועד פקיעתם של החוזים, ורייזון המשיכה לנסות לגזול מאיתנו את פירותיו של משא ומתן קולקטיבי שניהלנו במשך 50 שנה עבור עובדים מהמעמד הבינוני ובני משפחותיהם", מסר איגוד העובדים בהצהרה.

השביתה עשויה לגרום לעיכובים במתן שירות ללקוחות ולשבש את התקנת קווי הטלפון ושירות האינטרנט של החברה. ורייזון כדי לשבור את השביתה הכשירה יותר מ־40 אלף מנהלים ועובדי קבלן שיחליפו את העובדים המאוגדים, כך אמר דובר ורייזון, ריצ'רד יאנג.  ורייזון רוצה שהעובדים יפרישו משכרם לביטוח הבריאות, אולם איגודי העובדים טוענים כי חבריהם לא יוכלו לעמוד בכך לנוכח המצב הכלכלי הרעוע בארה"ב. "אנחנו רוצים שהעובדים המאוגדים יישרו קו עם מה שמשלמים שאר העובדים בארגון", שהם עובדי קבלן – אמר יאנג. לטענת ורייזון, העובדים נדרשים לוויתורים בסעיפי החוזה לנוכח הירידה בהכנסות וברווח הנקי בחטיבת הטלפונים הקוויים וכן התחרות העזה עם הטלוויזיה והאינטרנט. האיגודים, מצדם, טוענים כי מדובר ב"שינוי רדיקלי". לדבריהם, ורייזון היא חברה רווחית שמשלמת לבכירים שכר עתק ולא נמצאת בסכנת קריסה. המגעים בין העובדים לאיגודים אמורים להימשך.