לאחר פרסום הצעת סיעת חד"ש בהסתדרות לקיים שביתה כללית נגד המדיניות החברתית והכלכלית של הממשלה ובתמיכה עם מפגינים הדיור, המחאה הציבורית עולה מדרגה. יוזמה חדשה בפייסבוק קוראת לקיים שביתה כללית ביום שני, 1 באוגוסט, במחאה על יוקר המחייה והפקרות הממשלה. אל העמוד הפייסבוק הצטרפו עד כה קרוב ל-1,000 בני אדם.
"אני מתכוון לשבות כי נמאס לי. אני לא יכול להמשיך וללכת לעבודה כאילו כלום, כאילו אם אעבוד קשה אוכל לספק למשפחה שלי חיים בכבוד", כתב בדף המחאה יוזם הקבוצה, צביקה בשור, בן 36, נשוי ואב לילד בן שנה המתגורר בגבעתיים, "עם משכנתא מטורפת לשלושים שנה".
"השכירים ובעלי העסקים הקטנים הם אלה שבסופו של דבר מביאים את התמיכה במשק, בעשר האצבעות שלהם ובהשקעה שלהם, ובסוף לא קוצרים את הפירות וזה משהו שלא נסכים שימשיך לקרות. אסור שנסכים שזה ימשיך", אמר בשור בשיחה עם וואלה! חדשות.
בשור הדגיש כי כל המחאות שהתעוררו לאחרונה הן מבורכות, ואין חשש מ"אינפלציה". "המטרה היא להביא שינוי אמיתי, ובסופו של דבר, כולנו מחאה אחת גדולה. כל התעוררות ומחאה שנולדת היא מבורכת, וכל אחד שייקום ויזיז את עצמו לעשות משהו – זה מבורך. מה שחשוב הוא שלא נפסיק ורק נמשיך לעשות ולעשות".
"גנבו אותנו, והממשלה שאנחנו משלמים לה מס לא עושה עם זה כלום. לא מפקחת, לא תובעת, לא חוקרת. מפקירה אותי. אני לא מרוויח רע, אני כאילו חלק מהמעמד בינוני, כאילו אמור לחיות יחסית בשקט", הוסיף בשור בעמוד המחאה. "אבל אין דבר כזה מעמד בינוני בארץ. יש אלפיון עליון שגורף פה את כל הכסף, ויש את כל השאר, שנחנקים. כי זו השיטה. זו הכלכלה. שיטה שבה לי, ולכל מי שאני מכיר כמעט, אין שום סיכוי מלבד להמשיך ולצלול יותר ויותר עמוק לתוך הטירוף, כדי לספק כוח עבודה זול לסופר-עשירים".
במקביל, התעוררה לאחרונה יוזמה נוספת בפייסבוק – צרחת האימהות הצרכניות שמוחה על מחירי מוצרי התינוקות, וגם היא שואפת לשכלל את דרכי המחאה. "קשה עד בלתי אפשרי להיות הורים במדינה הזאת ליותר מילד אחד, וזה פשוט לא ייתכן", נרשם בדף הקבוצה, אליו הצטרפו כבר קרוב ל-3,000 בני אדם. "הקבוצה הוקמה עבור הורים שנמאס להם, ומוכנים גם לשנות ולא רק להתלונן".
עוד על הצעת סיעת חד"ש בהסתדרות לפתוח בשביתה כללית:
http://maki.org.il/he/workers/125-news/11891